בניגוד למגמה הארצית – באשקלון פחות תאונות דרכים בחודשי הקיץ
07.06.23 / 13:51
על פי נתוני עמותת "אור ירוק" המתפרסמים היום (רביעי) עולה כי בניגוד למגמה הארצית באשקלון נרשמה דווקא ירידה משמעותית בכמות התאונות בחודשי הקיץ החמים. הנתונים המלאים וכללי זהירות מומלצים בכתבה שלפניכם
27,891 בני אדם נפגעו בתאונות דרכים בחודשי הקיץ (יוני, יולי ואוגוסט) בחמש השנים האחרונות (2022-2018), כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס.
אלא שבאשקלון הנתונים דווקא מעודדים: בחודשי הקיץ של שנת 2022 (יוני -אוגוסט) התרחשו רק 47 תאונות ברחבי העיר, זאת לעומת 77 תאונות בתקופה המקבילה בשנת 2021. בחודשי הקיץ של שנת 2022 נרשמו שש תאונות בהם היו נפגעים במצב קשה לעומת תשע תאונות כאלו בקיץ של שנת 2021.
חשוב מכך – עונת הקיץ של שנת 2022 באשקלון הסתיימה ללא הרוגים בתאונות דרכים, זאת לעומת הרוג אחד בתקופה המקבילה בשנת 2021.
גם באשדוד השכנה נרשמה ירידה בכמות התאונות בחודשי הקיץ: בשנת 2022 נפגעו בתאונות דרכים באשדוד 79 בני אדם, מתוכם שניים נהרגו ו-12 נפצעו באורח קשה. בשנת 2022 ירד מספר הנפגעים בעיר ב-8 לעומת שנת 2021.
בהסתכלות רחבה יותר, חודשי הקיץ מלווים ביותר נפגעים בתאונות דרכים מאשר בשאר חודשי השנה. העלייה בנפגעים ובהרוגים בחודשי הקיץ בתאונות דרכים איננה מקרית. בחודשי הקיץ יותר אנשים מבלים בחופשה, בנסיעות ארוכות בכבישים פחות מוכרים, הילדים נמצאים מחוץ למסגרות, החום הכבד מגביר את העייפות בקרב הנהגים וקשה יותר להתרכז. בשנים האחרונות רבים בוחרים לרכוב על כלים דו גלגליים שיציבותם פחותה.
החודש שבו נפגעו הכי הרבה בני אדם בתאונות דרכים בחמש השנים האחרונות הוא חודש אוגוסט, שבמהלכו נפגעו 9,355 בני אדם. החודש הבא במספר הנפגעים הוא יוני שבמהלכו נפגעו 9,296 בני אדם, לאחריו יולי שבמהלכו נפגעו 9,240 בני אדם בתאונות. החודש בו ההיפגעות הנמוכה ביותר, על פי ניתוח של עמותת אור ירוק, הוא חודש נובמבר. כאשר בחמש השנים האחרונות נפגעו בתאונות בחודש זה 7,789 בני אדם.
עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "חודשי הקיץ הם תקופת זמן שבהם ישנה היפגעות גבוהה יותר בתאונות דרכים בהשוואה לחודשים אחרים במהלך השנה. לכל עיר המאפיינים הייחודיים לה, ובחינה של נתוני ההיפגעות בכל עיר וישוב וירידה לפרטים יכולה לסייע לרשויות להבין מה הם החודשים האדומים שבהם נפגעים רבים יותר. כך יוכלו ראשי הרשויות למקד פעילות מדויקת ונכונה לצמצום מספר הנפגעים. מיקוד פעילות אכיפה והסברה בעיקר בחודשי הקיץ ובעיקר בקרב אוכלוסיות פגיעות, חשובה וקריטית לצמצום תאונות הדרכים".
בעמותה מציינים כי על פי מחקרים, באזורים חמים ולחים נהגים נוטים יותר לעצבנות, חוסר תשומת לב ועייפות, המהווים סכנה בטיחותית פוטנציאלית משמעותית. בנוסף על כך הטמפרטורות הגבוהות בחודשי הקיץ עלולות לגרום לשיבושים טכניים ברכב כמו שחיקת צמיגים מוגברת, התחממות המנוע ועוד. יש ליישם בקפדנות את הכללים והתקנות הרלוונטיים לתחזוקת הרכב בקיץ ולהקפיד על מנוחה ושתיית מים קרים בכדי למנוע עייפות ועצבנות. מומלץ לוודא כי כלי הרכב תקין ובעיקר צמיגי הרכב האחראים על האחיזה בכביש.