בתמיכת מינהל הרווחה – הנערה שעלתה לבדה מאוקראינה החלה לימודי רפואה
26.06.23 / 16:27
שרה (שם בדוי, 24) מאשקלון עלתה לבד לארץ לפני שש שנים והתמודדה עם לא מעט אתגרים במהלך שירותה הצבאי כחיילת בודדה. עם סיום השירות היא נעזרה במינהל הרווחה בעיריית אשקלון על מנת להגשים את חלומה ולהתחיל לימודי רפואה: "התמיכה החשובה שקיבלתי דחפה אותי קדימה, לרגע לא הרגשתי שאני לבד"
תמיכה וחיבוק שמובילים קדימה: מינהל הרווחה באשקלון מלווה בשנים האחרונות את שרה (שם בדוי, 24) תושבת העיר שעלתה ארצה מאוקראינה לבדה לפני שש שנים. שרה השלימה שירות צבאי כחיילת בודדה ועם סיומו ניצבה בפרשת דרכים משמעותית לגבי המשך חייה: חלומה הגדול ללמוד רפואה נראה אז רחוק מאוד מהגשמה והעתיד לוט בערפל, אולם לאחר שפנתה למינהל הרווחה ונחשפה לתוכנית "יתד" היא הצליחה להוציא אותו מהכוח אל הפועל וכיום היא נמצאת בעיצומם של לימודי רפואת חירום באוניברסיטת בן גוריון.
בריאיון לאתר "אשקלונים" היא מספרת על התהליך שהיא עוברת בשנים האחרונות: "הצטרפתי לתוכנית "יתד" לפני בערך שלוש שנים, כשהשתחררתי מהצבא. פניתי למינהל הרווחה בעיריית אשקלון בבקשת סיוע, הופניתי לתוכנית וככה הכרתי את העו"ס שמלווה אותי עד היום אלמנש טדסה ובעצם התחלנו תהליך של קליטה והיכרות".
איך הסיוע שקיבלת בא לידי ביטוי בחיי היום יום שלך?
"לאחר מספר פגישות עם אלמנש הכרנו יותר לעומק, היא הייתה ממש קשובה והבינה את המצב בו אני נמצאת ואת הקשיים שנתקלתי בהם לאחר השחרור וממש ניסתה לעזור בכל מה שהרווחה יכלה להציע. הם עזרו לי בתשלום שכר הדירה, נתנו לי שוברים לאוכל ולקניות בסופר וזה ממש עזר לי באותה תקופה. ראיתי הרבה משמעות בדברים שהם עושים".
מה גרם לך להימשך לתחום הרפואה? הלימודים מאוד קשים ומורכבים
"סבא וסבתא שלי היו רופאים במהלך מלחמת העולם השנייה וההורים שלי תמיד תמכו בי ורצו שאני אמשיך את המקצוע במשפחה. גם אני נמשכתי לתחום הזה כבר מגיל צעיר ולאחר מחשבה החלטתי להתמקד ברפואת חירום שזה תחום שממש מתאים לי ולאופי שלי – זו עבודה בלחץ שדורשת החלטות מהירות, עבודה דינמית שמשתנה כל הזמן ונותנת המון מקום לביטוי הפוטנציאל וגם עבודה שהיא בעצם ניהול צוותים ולקיחת אחריות על קבוצה ואני ממש התחברתי. בדקתי איפה אפשר לעשות תואר כזה, הגעתי לאוניברסיטת בן גוריון ולשמחתי התקבלתי ללימודים".
הקשר בינך ובין העובדת סוציאלית שמלווה אותך נמשך למעשה גם היום
"בודאי. עד היום אנחנו בקשר ממש טוב, אפילו עכשיו בשעות חירום מתוחות היא מבררת שאני בסדר ונמצאת במקום בטוח. אלמנש מלווה אותי לאורך כל הדרך. היא כל הזמן נתנה לי פושים ונותנת לי כוח, אומרת שהיא ממש גאה בי ושאם אני צריכה עוד משהו אני יכולה לפנות אליה, היא הייתה ממש קשובה ופנויה לכל דבר שביקשתי ממנה וזה מאוד תומך להרגיש שאתה לא לבד ושיש מישהו שסומך עליך, מסתכל מהצד ומאמין בך".
איזה מסר היית רוצה להעביר לצעירות במצב דומה לשלך?
"תמהרו לפנות לרווחה כדי לבנות את העתיד שלכן. התוכנית מלווה צעירים עד גיל 26 וזה אחלה פוש וקידום, זו תמיכה חשובה לחיילות ולחיילים אחרי צבא שדוחפת קדימה. חד משמעית אפשר לפנות בכל בעיה אני לא זוכרת שפניתי עם משהו ולא עזרו לי. זה ממש כיף להכיר אנשים לשתף במה שעובר עליך ובעצם לעשות טוב לעוד יותר אנשים".
במינהל הרווחה מביטים בסיפוק בהתקדמות המשמעותית של שרה: "אנו שוב רואים עד כמה חשובה התמיכה ועד כמה חזק כוח הרצון. שרה עלתה לארץ לבדה בגיל מאוד צעיר כשההורים שלה נשארו באוקראינה, שירתה כחיילת בודדה ותמיד שאפה קדימה למרות כל האתגרים שהחיים זימנו בפניה. אנחנו שמחים שיכלנו ללוות אותה, לתמוך בה ולסייע לה להגשים חלום כל כך משמעותי".
----
תכנית יתד הפועלת במינהל הרווחה בעיריית אשקלון היא תכנית לאומית לקידום צעירים וצעירות במצבי סיכון, בגילאי 18-26, היא שמה לה למטרה לסייע לצעירים וצעירות אלו לממש את זכויותיהם, לסייע בסיפוק צרכים, פיתוח אישי ושילוב מתאים ונכון עבורם בחברה ובקהילה, תוך השגת עתיד בטוח ברמה האישית, המשפחתית והתעסוקתית.
תכנית יתד הינה חלק מהמחלקה לטיפול בנוער צעירים והיא כוללת מענים שונים: מענים חברתיים, מענים כלכליים, מענים רגשיים ועוד, לכל צעיר נבנית תכנית אשר מתאימה לצרכיו ומטרותיו.
ליצירת קשר עם תכנית יתד:
https://yated-il.formtitan.com/q2#/