למה נכי צה"ל מפחדים לדרוש זכויותיהם?
16.12.15 / 09:50
מאות נכי צה"ל אינם ממשים את מלוא זכויותיהם או בשל חוסר ידיעה או לחילופין מתוך פחד שישללו או יורידו להם את דרגת נכותם - כך אומר השבוע עורך הדין שי רובין, לאחר שייצג את תושב אשקלון שקיבל במשך 25 שנה דמי פגיעה בסך 400 ש"ח כשבעצם היה זכאי לקצבה בסך 2,700 ש"ח
סיון סבג-אסולין | צילום: אילוסטרציה, webstockpro
לצערנו, עם השנים, נכי צה"ל בדרך כלל לא הופכים להיות בריאים יותר וזאת הנקודה שנכי צה"ל ובני משפחותיהם, להם מגיעים מלוא הזכויות, נכשלים בה. מחוסר ידיעה או מפחד הם לא מנצלים את האפשרות על פי חוק להגיש בקשה לבדיקה חוזרת הניתנת לכל אזרח, במידה וחלפו שישה חודשים ממועד הוועדה הרפואית האחרונה.
לדוגמא, מספק רובין מעשה בתושב אשקלון, נכה צה"ל מבוגר המתקרב לגיל שבעים שנפצע במהלך שירותי בגפיים התחתונות ובמשך כ 25 שנה קיבל דמי פגיעה חודשים בסך של 400 ש"ח עבור 27% נכות מבלי שבביטוח הלאומי יעדכנו את מצבו בעקבות החשש שהיה לו לפנות אליהם, שמא תישלל את הקצבה לחלוטין. רובין מספר כי במידה והנכות שנקבעה לאזרח הייתה מגיעה ל 30% נכות הוא היה זכאי לרכב ללא מיסים וקצבה של 2700 ש"ח. אולם, בשל הפחד לאבד את הקצבה שנקבעה לו על סך 400 ש"ח הוא החליט שלא הגיש בקשה להחמרה במשך כל התקופה ואיבד זכויות רבות.
לאחר שבקשתו הגיעה לידי עו"ד רובין מאשקלון, הוגשה בקשה לבדיקה חוזרת ואכן העלו לו את אחוזי הנכות וכיום הוא מקבל רכב וקצבה חודשית בסך 4000 ש"ח. רובין מספר השבוע שישנם מאות נכים שאינם מודעים לזכויותיהם או כאלו שאכן מודעים אך מפחדים לאבד את הקצבה ולכן לא זוכים למימוש זכויותיהם.