שף פרטי לאירועים פרטיים

$(function(){setImageBanner('868040af-7fe3-42bc-9f0f-ca109fbe9061','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,47093,'Image','');})

שף פרטי לאירועים פרטיים

הכיבוד הוא עוגן משמעותי בכל אירוע, בין אם זה אירוע פרטי, משפחתי או עסקי; יש אירועים שבהם הצד הקולינרי הוא העיקר. יש הרבה אופציות לשילוב כיבוד איכותי, אבל אין ספק שלשף פרטי יש יתרונות רבים.

מושג השף הפרטי התפתח למעשה מתחום האירוח הביתי, שמהווה גם היום חלק משמעותי מסל השירותים ששפים רבים מציעים. הכוונה היא למעשה לשף שמגיע לבית, לאירוע גדול יותר או פחות או אף לארוחה זוגית-אינטימית, ומבשל ארוחה שכולה מיועדת לאותו ערב.

היכן אפשר לקיים אירוע עם שף פרטי?

במסגרות עסקיות, אם וכאשר המוזמנים חשובים לחברה, אירועים מסוג זה אפשר לקיים בבית אחד המנהלים, במיוחד אם רוצים להעצים את חשיבות האירוע. במסגרות משפחתיות אפשר כמובן לקיים אירוע בבית, אבל אם המקום מצומצם מדי, יש גם אופציות אחרות. אלה כוללות אפילו ברים או אולמות אירועים מיוחדים בתל אביב ובמקומות אחרים.

אם אולם אינו אופציה, או שמדובר באירוע שרוצים בכל זאת לקיים אותו במסגרת ביתית, כמו יום הולדת לחבר או יום נישואין, אפשר להזמין שף פרטי לבית אחד החברים, שיתנדב לשם כך. אותו חבר רק צריך להסכים 'לתת את הבית', כיוון שאת המוזמנים ברובם הוא מכיר וכפי שנראה בהמשך, לא מדובר בטרחה רבה, כמו באירוח רגיל.

בכלל, סוג השירות הזה התפתח מאוד בשנים האחרונות, וכיום יש הרבה מסגרות לאירוח. שפים עדיין מגיעים עד הבית, אבל יש שפים רבים שמקיימים אירועים פרטיים אצלם בבית (במיוחד מי שגרים בבתים מעניינים או גדולים), בבתים ייחודיים שהם משתפים איתם פעולה לצורך זה או במקומות בהם הם מעבירים סדנאות אוכל, למשל.

מהם היתרונות של אירועי שף פרטי?

ברוב המקרים, אבל לא תמיד, שירותי שף כאלה כוללים גם מלצר או שניים (תלוי בגודל האירוע) וטיפול באירוח כולו – מתחילתו ועד סופו; מעריכת השולחן ועד פינוי ושטיפת הכלים. כל הרעיון הוא שבעלי הבית או המארחים פנויים לארח את האורחים שלהם ממש כאילו הדברים התנהלו באולם אירועים.

אבל יש יתרונות חשובים יותר, מעבר לשטיפת הכלים, למי שמארגנים אירוע בבית: הם יכולים לארח בסביבה שבה הם מרגישים הכי בנוח, ושיש להם שליטה גמורה על מה שקורה בה. אירוח ביתי מעניק הרגשה אחרת לגמרי לאורחים מאשר אירוח במסעדה והוא פרטי ודיסקרטי יותר; אף אחד לא יודע מי מארח או מתארח.

בתחום העסקי או הציבורי, לדיסקרטיות יש חשיבות גדולה, אבל יש גם נושא נוסף: אם ניקח למשל אירוח של לקוחות חשובים או אנשים שרוצים להכיר ביניהם, סביבה ביתית היא סביבה אידיאלית. היא חמה ומשדרת הערכה, מצד אחד, ומצד שני היא מעודדת שיחה ויצירת קשרים.

מעבר לאירוח ביתי, גם מי שמארגנים אירוע פרטי במסגרת חיצונית יכולים לשלוט טוב יותר על הערב בעזרת שף פרטי. הם יכולים לנהל טוב יותר את מה שמגישים באירוע, ואפילו לבצע התאמות במושגים של מנה מיוחדת לכל אורח. בצורה כזו אפשר להפוך גם חוויה בתוך מסגרת שאינה ביתית, לחוויה אינטימית ואישית מאוד.

כדאי לזכור שאוכל מייצר שיחה

יתרון נוסף באירוח בעזרת שף פרטי הוא שהאוכל הוא אמנם במרכז העניינים, אבל זה לא "עוד ערב של ארוחת ערב". לדוגמא, השף יכול לשלב בערב כזה סדנת אוכל קצרה או הדגמה קצרה של הכנת מנה כלשהי. שף שמאפשרים לו לעבוד במטבח פתוח, אל מול האורחים או סמוך להם, יכול להדגים דברים או להגיש מנות קטנות ומעניינות עם התקדמות הערב. כך הוא מייצר אווירה טובה ונושאים לשיחה בין אנשים שלא מכירים זה את זה.

*המדור הינו מדור צרכני ואין לייחס לנאמר בו תחליף לייעוץ מקצועי. ט.ל.ח


$(function(){setImageBanner('2dcb7ac9-6069-4498-a0e2-cb584150567f','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,47095,'Image','');}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה