מתכון חמים לימי החורף הקריר

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('82b4e756-303b-4453-9209-773673da3713','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,46707,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('82b4e756-303b-4453-9209-773673da3713','/dyncontent/2024/5/21/fa3ec48f-d0e2-42be-b1c9-d3964e1c0d0c.jpg',17926,'525-110',525,78,true,46707,'Image','');},15]]);})

מתכון להכנת צ'ולנט, באדיבות רשת טיב טעם

צילום דרור כץ

חומרים:

2 ק"ג בשר שייטל חתוך לקוביות
15 יחידות תפוחי אדמה קטנים בקליפתם
2 ראשי סלרי
200 גרם שעועית שחורה מושרית במים למשך הלילה
200 גרם חיטה מלאה מושרת במים למשך הלילה
200 גרם שעועית לבנה מושרית למשך הלילה
6 בצלים שלמים
2 ראשי שום מפורקים
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
4 ענפי טימין
קישקע
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לתיבול
2 כפות רסק עגבניות
מים כדי כיסוי
 

אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלות
למשך שעה ומורידים טמפ' ל 100 מעלות למשך לילה שלם.

 

טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ'ולנט, באדיבות רשת טיב טעם:

  • חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.
  • כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.
  • יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.
  • יש להרתיח את מרכיבי הצ'ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: הניחו את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית והגריסים – ואל תשכחו את תפוחי האדמה, כמובן – על הגז. מלאו מים עד לגובה המרכיבים, והביאו את כל העניין לרתיחה. הנמיכו את האש והניחו את הקישקע מסביב, כמו שבלול. נקבו כמה נקבים – במזלג או קיסם – לאורך הקישקע, הוסיפו את הביצים וסיגרו את הסיר.
  • לאופים בתנור: חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.
  • למבשלים על כיריים: הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך

             טיפ שובב: בנוסף על כל המרכיבים המסורתיים, אפשר להניח כמה ג'חנונים קפואים מעל לביצים ולתפוחי האדמה      – הפתעה מובטחת!

 

בתאבון...


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('8d9cf4d1-e3da-4a47-9707-38066c26dc4d','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,46709,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('8d9cf4d1-e3da-4a47-9707-38066c26dc4d','/dyncontent/2024/5/21/fa3ec48f-d0e2-42be-b1c9-d3964e1c0d0c.jpg',17926,'525-110',525,78,true,46709,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('8d9cf4d1-e3da-4a47-9707-38066c26dc4d','/dyncontent/2024/6/10/8a1346f3-1a6b-4846-8332-d34023e8067b.jpg',17419,'מכללת 525-80',525,78,true,46709,'Image','');},15]]);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה