$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('26c88f42-3412-4583-9be7-6743dd914d5c','/dyncontent/2024/5/21/fa3ec48f-d0e2-42be-b1c9-d3964e1c0d0c.jpg',17926,'525-110',525,78,true,46707,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('26c88f42-3412-4583-9be7-6743dd914d5c','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,46707,'Image','');},15]]);})

חג הסוכות הוא ההזדמנות האחרונה להשיל את הקילוגרמים העודפים שהתבצרו להם לאורך תקופת החגים, ואין מתאים יותר מארוחה טבעונית ירוקה וקלילה להעביר איתה ערב מתחת לסוכה: סלט קייל רימון וקשיו חגיגי לפתיחה, תבשיל קארי ירוק ושייק לקינוח

 סלט קייל רימון וקשיו חגיגי

רכיבים:

300 גר' קייל

250 גר' כרוב ניצנים

70 גר' קינואה שלושה צבעים ב140 גר' מיים

זרעים מרימון 1

40 גר' אגוזי קשיו קלויים

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות שמן זית

1 כף חרדל דיז'ון

3 כפות מים

מיץ מחצי לימון

½ כפית מלח

 TEKA סלט חגיגי

הכנה:

מכינים מגש תנור מרופד בנייר אפיה ומשומן בשמן זית. חותכים את כרוב הניצנים ומניחים על המגש כאשר הצד הפנימי כלפי מטה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180ºC למשך 30 דקות.

בינתיים מרככים את הקינואה במחבת קטנה עם מים רותחים ומבשלים במשך 10 דקות. לאחר שהקינואה רכה מסננים ומניחים לצינון בצלחת.

להכנת הרוטב: מערבבים בקערה את הטחינה, שמן הזית, חרדל הדיז'ון, מים, מיץ לימון ומלח, ניתן להוסיף עוד מים במידה והרוטב סמיך מידי.

מפרידים את עלי הקייל מהגבעול המרכזי, חותכים את העלים, מניחים בקערה גדולה יחד עם מחצית מהרוטב המוכן ומעסים את העלים.

להרכבת הסלט: מניחים את עלי הקייל המתובלים, אחריהם את קינואה, כרוב הניצנים הקלוי, גרעיני רימון ואגוזי קשיו קלויים. מסיימים ברוטב שנותר.

 

 שייק ירוק TEKA

תבשיל קארי ירוק

 

רכיבים:

½ בצל

1 שן שום

50 גרם שעועית ירוקה

1 פלפל חריף ירוק

70 גרם ברוקולי

1 פאק צ'וי

50 גרם אספרגוס

2 קישואים

1 כף משחת קארי ירוק

50 מ"ל רוטב סויה

500 מ"ל ציר ירקות

500 מ"ל חלב קוקוס

שומשום שחור

אורז לבן (להגשה)

שמן

מלח

 

הכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים על אש בינונית בשמן בסיר רחב וצר ((Rondeau Pa. בזמן שהבצל מתרכך קוצצים את הירקות לפרוסות גסות: פלפל חריף, ברוקולי, פאק צ'וי וקישואים. כאשר הבצל הופך לשקוף מוסיפים את השום הפרוס דק ואת הירקות, וקפיצים כמה דקות. כשהירקות מזהיבים יוצקים כף קארי ירוק במרכז הסיר ומוסיפים רוטב סויה על הקארי תוך כדי ערבוב.

יוצקים את המרק וחלב הקוקוס ומבשלים יחד 10 דקות נוספות.

מפזרים צרור שומשום שחור ומגישים לצד  אורז לבן.

 שייק ירוק TEKA

 

שייק ירוק מחזק

רכיבים:

2 קיווי

צרור אפונה

1 בננה

100 מ"ל יוגורט

1 כף זרעי צ'יה

250 מ"ל מים

 

הכנה:

קולפים וחותכים קיווי ובננה לחתיכות.

טוחנים יחד עם שאר המרכיבים בבלנדר. ניתן להשתמש באפונה קפואה ליצירת מרקם ברד.

מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה, במרקם קרמי וחלק ומעט סמיך.

אם רוצים שייק קל יותר, אפשר להוסיף מעט מים.

מגישים בצנצנת ושותים קר. 


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('56161fa2-a0d9-43a9-a2d1-e48c50b5f9b8','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,46709,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('56161fa2-a0d9-43a9-a2d1-e48c50b5f9b8','/dyncontent/2024/5/21/fa3ec48f-d0e2-42be-b1c9-d3964e1c0d0c.jpg',17926,'525-110',525,78,true,46709,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('56161fa2-a0d9-43a9-a2d1-e48c50b5f9b8','/dyncontent/2024/6/10/8a1346f3-1a6b-4846-8332-d34023e8067b.jpg',17419,'מכללת 525-80',525,78,true,46709,'Image','');},15]]);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה