קינוח: קראמבל אוכמניות ותפוחים

setImageBanner('4015af6f-0aa6-4b86-8bac-94a8b72a4fd0','/dyncontent/2020/10/8/90e6c36c-7e2a-487d-ae87-78f8b928fec3.png',11619,'',525,78,false,46707);

שילוב פירות בקינוח זה פיתרון נהדר להפחתת קלוריות מקינוחים. אומנם גם פירות עשירים בסוכר – ומומלץ לאכלם במתינות, אך יחד עם זאת הם עשירים בסיבית תזונתיים. לצד הפירות מכיל הקינוח גם שיבולת שועל אשר עשירה גם היא בסיבים תזונתיים, ומסייעת לפעולת מערכת העיכול, בייחוד לאחר ארוחת חג כבדה.

צילום סטודיו teka

מצרכים (עבור 4 סועדים)

עבור הציפוי:

120 גר' קמח

20 גר' שבבי שיבולת שועל

4 כפות סוכר חום

60 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

עבור לפתן הפירות:

2 תפוחים

30 גר' חמאה

110 גר' אוכמניות

כף סוכר

מעט קינמון טחון

 

הוראות הכנה

לקראמבל:

חממו תנור בחום של 190 מעלות צלזיוס.

שפכו קמח, שבבי שיבולת שועל וסוכר לתוך קערה גדולה.

הוסיפו את החמאה הקרה החתוכה, ובעזרת הידיים לושו אותה ואת התערובת היבשה לעיסה, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. לא מומלץ ללוש את עיסת הפירורים זמן רב על מנת שהקראמבל לא יצא דחוס.

פזרו את התערובת באופן שווה על גבי נייר אפייה ואפו למשך כ-10 דקות, עד לקבלת צבע בהיר.

לפתן הפירות:

קלפו, רוקנו את הליבה וחתכו את התפוחים לחצי, כל חצי חתכו לפרוסות.

שימו את החמאה והסוכר בסיר והמיסו אותם יחד בחום בינוני.

בשלו למשך כ-3 דקות עד שהתערובת תקבל צבע קרמל בהיר.

ערבבו את התפוחים ובשלו למשך כ-2 דקות. הוסיפו את האוכמניות והקינמון, ובשלו למשך כ-2 דקות נוספות.

צקו את הפירות החמים אל תוך כלי פיירקס, כסו באמצעות ציפוי הקראמבל ולאחר מכן אפו שוב בתנור למשך כ-15 דקות.

הגישו חם לצד מעט גלידת וניל.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה