תבשיל קארי ירוק עם קציצות דג- ביתי
11.01.23 / 12:32
תבשיל הקארי, שהגיע אלינו מהמזרח הרחוק, נחשב לאחד המאכלים העשירים והדומיננטיים, מלא בטעם, בארומה, בצבע ולא מעט יתרונות בריאותיים, המתאים לימי החורף הקרים.
![צילום אנטולי קרינצקי צילום אנטולי קרינצקי](/dyncontent/2023/1/11/add3357b-478f-4664-a38a-2a156b13c58d.jpeg)
השף הראשי של קפה גרג, אלעד אמסלם, מעניק מתכון מנחם לחורף: תבשיל קארי ירוק עם קציצות דג נימוחות, להכנה בבית.
מצרכים להכנת מחית קארי ירוק בייתי:
4 שיני שום קלופות
3 בצלי שאלוט
2 לימונים קלופים
2 גבעולים למון גראס
כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 צרור כוסברה שטופה
1/2 צרור עלי בזיליקום
1 פלפל ירוק חריף
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי טעם
1 פחית קרם קוקוס (לערבוב לאחר הכנת המחית)
אופן הכנת מחית קארי:
מעבירים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד. מערבבים את הקרם קוקוס עם המחית הטחונה (לפני הבישול).
מצרכים להכנת הקציצות:
1 ק"ג דג לבן ללא עור
2 שיני שום קצוצות דג
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
1/2 כוס פירורי לחם
2 ביצים
1/2 כפית לימון גראס קצוץ
1 כפית גינג'ר מקולף וקצוץ
מלח ופלפל לפי טעם
אופן הכנת הקציצות:
טוחנים את הדג לבן בתוך מעבד מזון, מעבירים לבול ומוסיפים את כל המרכיבים,
מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.
הרכבת המנה:
מחממים מחבת ומזלפים מעט שמן זית, מניחים את השום והקרישה ומטגנים קלות, מוסיפים 4 כפות מחית קארי ירוקה ופותחים טעמים, מוסיפים את השמנת מתוקה ומבשלים עוד כ – דקה, מייצרים קציצות עגולות מהדג ומחברים אל תוך הרוטב, מוסיפים את הברוקולי והאספרגוס ומבשלים עוד כ- 5 דקות (עם מכסה על אש נמוכה), מניחים את התבשיל על הצלחת ומסיימים עם עלי כוסברה, בצל ירוק ובוטנים, מומלץ להגיש ליד אורז לבן.
בתאבון!