בחירת סכיני שף מומלצים למטבח מקצועי



בחירת סכיני שף מומלצים למטבח מקצועי

צילום: יח"צ

בעקבות תוכניות הבישול שצברו תאוצה בארץ מקרב סכינים דרך מאסטר שף ועד משחקי השף, עלתה המודעות לשימוש בסכיני שף – סכינים מקצועיים, איכותיים ועמידים עם להב ומבנה שיכולים לשדרג באופן משמעותי את המיומנויות במטבח. חיתוך מדויק ומהיר, גילוף אמנותי ועוד טכניקות שדורשות שימוש בסכין אמינה ואיכותית לביצוע אפקטיבי של מגוון משימות במטבח. 

סוגים של סכינים שחשוב להכיר
בבואכם לבחור סכיני שף מומלצים מקצועיים בדקו לאילו מטרות אתם זקוקים לה על בסיס יומיומי או לכבוד הכנת מאכלים לאירועים מיוחדים כמו חגים ומועדים: קילוף וחיתוך ירקות ופירות, עשבי תיבול, הכנת וחיתוך בשר, דגים ובהתאם לכך התייחסו לסכין המבוקשת.
שימו לב לסיווג הסכינים: סכין ירקות שאורכה לרוב כ-10 ס"מ והמבנה שלה מדורגת להשגת פעולת חיתוך קלה והיא מגיעה עם להבן משונן, כשחשוב במקרה הזה שקצה הלהב יהיה חד ועמיד בפני קורוזיה. ישנם גם סכיני לחם, לרוב באורך ממוצע של 18 ס"מ בעלי להב ארוך וחזק עם קצה משונן לחיתוך ללא מאמץ וליציבות בעת החיתוך.
בכל הנוגע לסכינים שמיועדים לחיתוך סטייקים המוגשים לאורחים, האורך הממוצע הוא 11 ס"מ והסכין עשויה ממתכת עמידה אך גם גמישה המגנה מפני שבר.
למי שמחפש סכינים לעבודת חיתוך במטבח עצמו לבשר כדאי להשקיע בסכין פרימיום לחיתוך נוח של נתחי בשר שונים לפילוט ופירוק של בשר, עופות ודגים. אלה הם סכינים שמגיעים לרוב באורך של כ-17 ס"מ בעלי להב מעוגל שמאפשר ביצוע של מבחר שיטות חיתוך עם קימור לעבודה נוחה עם כף היד ובמקרה הזה, חשוב לבחון גם את שיטת ההשחזה כמו זו של ארקוס שהיא השחזת משי.

דגשים בבחירת סכיני שף
זכרו שבכל הנוגע לסכיני שף למבנה הסכין – להב משונן, החומר ממנו עשויה הסכין כמו נירוסטה לעומת טיטניום, האנטומיה של הסכין – חשיבות רבה בביצועים. לעיתים נבחר סכין לכל משימה ולעיתים נשתמש בסכין תכליתית לביצוע מגוון משימות.
המבנה של הסכין משפיע על הפעילות במטבח כולל חדות הסכין, עמוד השדרה, עובי השדרה שנותנת כוח ללהב ועקב הסכין – הקצה התחתון של הלהב וכדאי להעדיף אזור עקב רחב שיכול לעמוד בלחץ רב במיוחד בחיתוך של מאכלים עבים וקשים.
יש להתייחס גם לחומרים מהם עשויה הידית כמו פוליפרופילן, חומר תרמופלסטי אשר נח לשימוש בשל יכולתו למנוע זעזועים ואינו סופח חיידקים במטבח. כמו כן, רצוי שהידיות של הסכינים יהיו עמידות בטמפרטורה גבוהה עד 120 מעלות.
זכרו שגם אופן החזקת הסכין חשובה כשהאצבעות מכורבלות סביב הסכין והאגודל והאצבע הקטנה מאחורי האצבעות האחרות ויש למנוע תוך כדי מהסכין לרדת על האצבעות למניעת חתכים.
לעיתים יהיה צורך לטחון או לקצוץ מזונות מסוימים כאשר הידית ביד אחת והיד השנייה מונחת על גבי הלהב ועובדים בתיאום.
לפני שבצעתם רכישה של סכין שף, שאלו את עצמכם בכל הנוגע לסכין האם הלהב מרגיש מוצק ושמרו על הסכין לפי הוראות התחזוקה, כשיש סכינים שפחות מתאימים לשטיפה במדיח כלים. 

אל תתפשרו על היצע ואיכות. חפשו סכינים ממותג מוביל ששם דגש על איכות החומרים ועמידות לאורך זמן. תוכלו לרכוש בצורה מאובטחת דרך ממשק ידידותי למשתמש סכינים איכותיים ממותגים מובילים באתר קוק אנד בייק וליהנות ממשלוח של הסכינים עד הבית וקדימה, התחילו בעבודה. הוסיפו גם אביזרים משלימים כמו תיק לסכיני שף, משחיז שולחני עשוי מרולרים קרמיים או מוט השחזה עגול. כך תוכלו להשחיז את הסכינים ולמקסם את העבודה עמם כל פעם מחדש.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה