המתכון המנצח לעוף בתנור ביום שישי 

$(function(){setImageBanner('7959ef81-8a50-4efa-9c5a-d2dbb75b3a8b','/dyncontent/2021/11/28/6a00797d-1b2d-4bf8-b38d-f43b755f398e.jpg',13823,'',525,78,false,47451);})

המתכון המנצח לעוף בתנור ביום שישי 

יחצ

יום שישי הוא כנראה היום הכמעט יחיד בשבוע שבו אנחנו משקיעים כל מה שיש לנו ביצירתיות של הבישולים והאפייה. אנחנו לא מוותרים על זה גם אם אין אורחים וגם אם הילדים לא באים לשבת עם הנכדים או מהצבא או מהלימודים. זה היו שבו מתכנסים מסביב לשולחן ומתלים להכין את המטעמים שכול אוהבים וזוכרים ומילדת, והם אלה שמככבים בתור הלהיטים המשפחתיים. לכן, יש חשיבות מיוחדת לכל מה שמכינים כי הוא נכנס לקלאסיקה המשפחתית אוטומטית, אם הוא מוצלח. חלק מהמתכונים הפכו למסורת במשפחות רבות ועל אחד מהם נדבר כאן – עוף בתנור.

למה עוף בתנור הפך למנה הפופולרית? 

עוף בתנור מדבר לכולם, זאת הסיבה העיקרית לכך שהוא מככב אצל כולם. הוא התחיל בישראל של פעם, של שנות הצנע וההסתפקות במועט, וכשלא הייתה כאן מודעות רבה למתכוני בשר מהעולם הגדול שנחשבים לגורמה. עוף בתנור הוא ישראלי מאוד, כי הוא מתאים למשפחה ולהתכנסות שלה כשהוא מתבשל ונצלה בתנור והמשפחה בינתיים מתכוננת לשבת. אם מדברים על החזרה למקומיות וחומרי גלם מקומיים, אין יותר ישראלי מזה. הוא עשוי מחומרים מאוד מקומיים, כולל בצל ותפוחי אדמה והתבלינים הבסיסיים והוא אינו דורש התעסקות רבה יחסית. הוא מתאים מאוד לכל משפחה בכל גודל, הוא מתים גם לכל תקציב ולכל מה שאתם יכולים להרשות לעצמכם על כל הווריאציות שלו והאפשרויות – כרעיים, שוקיים, עוף שלם, פרגיות ומה שאתם מעדיפים. זה בדיוק מה שהופך אותו לפופולרי – כל הגרסאות מקובלות ובטוח שלכל משפחה יש את הגרסה המועדפת עליה לצורך כך. חשוב לומר שגם אם יש לכם גרסה מנצחת, תמיד מומלץ לנסות גרסות נוספות שיכולות להפתיע אתכם ביכולת שלהן לצאת יותר עסיסיות, או נימוחות, קריספיות יותר, ואולי גם בטעמים אחרים לגמרי אם תנסו את התבלינים השונים.

אז, מהו המתכון המושלם לעוף בתנור? 

המתכון הקלאסי לעוף בתנור כולל כרעיים ושוקיים או כל חלק שאתם מעדיפים, בצלים, תפוחי אדמה קלופים ובצלים חתוכים לכמה פלחים. מוסיפים גם תבלינים לפי טעמכם: שמן זית, מלח, פלפל, שום, אבקת מרק, כורכום, פפריקה ועוד. הכל לפי טעמכם ומה שאתם באמת אוהבים. מערבבים את התבלינים והשמן שאתם אוהבים ומושחים את העוף והירקות בתבלינים כדי שייצמדו אליו. מניחים את הכל בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה כך שהם יהיו אחד ליד השני, ומוסיפים חצי כוס מים לתבנית כדי למנוע את החריכה בתחתית. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי עד שעתיים, תלוי בכמות שהכנסתם ובגודל התנור שלכם. לא משתמשים בדרך כלל בטורבו אלא בגופי החימום העליון והתחתון כדי שיהיו מדויקים בצלייה. חשוב לבדוק את התבנית לאחר שעה כדי לראות שהכל נצלה ומתבשל היטב ולא רק נשרף, ומשנים את חום התנור בהתאם אם הוא נמוך או גבוה מדי. בתיאבון! 

אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט


$(function(){setImageBanner('b7fc518b-4952-4f8d-9b16-578c7cdb7e20','/dyncontent/2021/11/28/6a00797d-1b2d-4bf8-b38d-f43b755f398e.jpg',13823,'',525,78,false,47453);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה