פיצה לבנה לחג לבן - מתכוני פיצה לבנה לשבועות

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('d46890bd-97a0-4287-8de1-20094c731328','/dyncontent/2022/7/4/873125c4-d0a1-491e-a9e9-ed4d10a4f5a9.jpg',13823,'מאי וואי 525-109',525,78,true,47451,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d46890bd-97a0-4287-8de1-20094c731328','/dyncontent/2022/6/19/219b947b-aa51-41d3-8f74-1c0dea75489c.jpg',14136,'מכללה 525-80',525,78,true,47451,'Image','');},15]]);})

פיצה לבנה לחג לבן - מתכוני פיצה לבנה לשבועות

יחצ

שולחן החג בשבועות מלא כל טוב. מאכלי גבינות במגוון סוגים, טעמים, עדות וסגנונות. בכל משפחה ניתן לראות מנות ייחודיות רק לה, ומנות פופולריות ואהובות שמתאימות גם לחג זה. אחת המנות הללו היא הפיצה. 

זוהי מנה קלסית ואהובה שמתאימה לימים אלו גם ללא מאמץ מיוחד – בצק פריך, רוטב עגבניות מתובל היטב וגבינות נמסות מעל – אין יותר פשוט וטעים מזה. אך ניתן לייחד אותה אפילו יותר לחג אם הופכים אותה ללבנה. 

פיצה לבנה עם כמה סוגי פטריות

כדי להכין פיצה, כל סוג וסגנון אהובים, יש להתחיל כמובן עם הבצק. בכל מתכון לפיצה ישנם המצרכים הדרושים לבצק נהדר שיהיה הבסיס לכל שילוב שתרצו.

בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים, מים, שמן זית ומעט מלח עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה. מכסים את הקערה וממתינים לתפיחת הבצק בין שעה לשעה וחצי. לאחר שנפח הבצק הוכפל, אפשר להמשיך להרכבת הפיצה שאחר־כך תיכנס לתנור חם לאפייה.

להכנת רוטב בשמל לבן מבשלים בסיר קטן שמנת מתוקה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך ומצומצם. משטחים את הבצק לעובי הרצוי ובגודל שיתאים לתבנית שבה תרצו לאפות. מוזגים את הרוטב ודואגים שיכסה כמעט את כל הבצק מלבד הקצוות, וזאת כדי לקבל בצק קראנצ'י מתפצח. 

מערבים בקערה גבינת מוצרלה מגורדת עם פרמז'ן מגורד ומפזרים אותם על הרוטב. לסיום, פורסים כמה סוגי פטריות לפרוסות דקות – שמפיניון, יער, שימאגי או כל סוג אחר שאוהבים. מפזרים על הגבינות ומכניסים לתנור למשך 15-10 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ושולי הבצק מתקשים.

גם תפוחי אדמה הם תוספת לבנה

תפוחי אדמה הם לא הירק הראשון שעולה בראש כתוספת על פיצה או בצק. רוטב שמנת שעוטף את תפוחי האדמה רכים הוא שילוב מנצח. מכינים את הבצק ובזמן שממתינים לתפיחה מתחילים להכין את תפוחי האדמה.

כדי שתפוחי האדמה יהיו רכים ואכילים יש לבשל אותם במים חמים. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ומעבירים אותם לסיר עם מים חמים לבישול לעוד כמה דקות עד שהם מתרככים. מוציאים אותם, מסננים ומניחים בצד. 

לצורך הכנת הרוטב מטגנים חמאה, מוסיפים לה שום ושמנת מתוקה ומערבבים. לשמנת מוסיפים גבינת מוצרלה ופרמז'ן מגורדות ומערבבים עד להסמכת הרוטב. יוצקים את הרוטב על בסיס הבצק המרודד, מסדרים עליו בעיגולים את פרוסות תפוחי האדמה, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח, פלפל ומעט גבינת פרמז'ן מגורדת ומכניסים לתנור.

פיצה חמצמצה בירוק ולבן

עוד שילוב נהדר ויפהפה לפיצה לבנה הוא להוסיף לה עלי תרד טריים ולהעניק לה מראה רענן ומקסים. 

מתחילים כמובן בהכנת הבצק ורוטב הבשמל וכשהם מוכנים אפשר להרכיב את הפיצה.

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר, בצורה זו הוא דק מספיק אך עבה יחסית כדי שיוכל להחזיק את שאר המרכיבים ולא יקרע. יוצקים עליו את רוטב הבשמל ומורחים אותו כך שיכסה את כל הבצק. בנוסף, מטגנים כמה דקות עלי תרד טריים במחבת עם שמן זית ושום כתוש עד שהם מתרככים ומגירים נוזלים.

להרכבת הפיצה מסדרים חתיכות נהדרות של ארטישוק מקופסת שימורים. לארטישוק בשימורים יש טעם חמצמץ ועדין והוא משתלב היטב עם רוטב השמנת. גם הגוון הבהיר שלו משתלב היטב בצבעי הלבן של הבצק והרוטב. בין פרוסות הארטישוק מניחים חופנים של עלי התרד שטוגנו, מפזרים מעל עוד גבינת פרמז'ן מגורדת, מלח גס ופלפל גרוס, ומכניסים לתנור לרבע שעה בערך.

פיצה בתנור הביתי

הכנת פיצה בתנור הביתי היא כמובן עניין שבשגרה עבור משפחות רבות. מרכיבים את הפיצה, מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור. טיפ קטן לשדרוג טעם הפיצה והן לקיצור משך זמן האפייה הוא להשתמש באבן שמוט כתבנית שעליה תאפה הפיצה. האבן מתחממת לחום גבוה במיוחד ומעניקה לפיצה טעמים של פיצרייה או של אפייה בטבון.

פיצות הן מנה נפלאה ואהובה על ילדים ומבוגרים כאחד. משולש פיצה ביתית לצד סלט ירוק ורענן יכולים להתאים להפליא לשולחן החג. הן כמנה ראשונה והן כמנה עיקרית משביעה. כמובן שרבים מעדיפים את הפיצה הקלסית עם רוטב העגבניות והגבינה המגורדת, אך ניתן להכין ארוחת חג ובה מבחר מנות ולהפתיע עם פיצה לבנה נוספת וחגיגית.

אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('138fd87f-0548-4f29-b682-94e1eba8664e','/dyncontent/2022/6/19/219b947b-aa51-41d3-8f74-1c0dea75489c.jpg',14136,'מכללה 525-80',525,78,true,47453,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('138fd87f-0548-4f29-b682-94e1eba8664e','/dyncontent/2022/7/4/873125c4-d0a1-491e-a9e9-ed4d10a4f5a9.jpg',13823,'מאי וואי 525-109',525,78,true,47453,'Image','');},15]]);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה