5 מאכלים עשירים במגנזיום



5 מאכלים עשירים במגנזיום

צילום: יח"צ

מהו מגנזיום ולמה הוא חשוב לגוף? ואיך אפשר לצרוך מגנזיום באוכל? לפניכם רשימה של חמישה מזונות עשירים במיוחד במגנזיום!

קצת על המגנזיום

המגנזיום הוא מינרל בעל תפקיד חשוב ומשמעותי בשמירה על התפקוד התקין של כלי הדם, העצבים, השרירים והלב. כמו כן, הוא תורם לוויסות הסוכר בגוף, לבניית העצמות ועוד. מחסור במגנזיום עלול להוביל לאוסטאופורוזיס, יתר לחץ דם, טרשת עורקים ועוד. אחת התופעות הנפוצות ביותר של מחסור במגנזיום היא התכווצות שרירים בלתי מוסברת, אותה חווים בעיקר קשישים ונשים בזמן ההיריון עקב מחסור במינרל זה.

מקום ראשון – קמח כוסמת

הכוסמת ידועה כבר מזמן כמזון בריא, שמאוד מומלץ להכניס לתפריט היומי באופן כזה או אחר. ואם אתם מחפשים איך להכניס לגוף מגנזיום באוכל, קמח כוסמת הוא התשובה בשבילכם! בקמח זה ניתן להשתמש במגוון רחב של דרכים ואחת הנפוצות שבהן היא לשם אפיית עוגיות טעימות ובריאות.

מקום שני – בורגול יבש

לבורגול היבש, מלבד היותו עשיר במגנזיום, יש ערכים תזונתיים נוספים וחשובים. לדוגמה, הוא גם עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמין B ובסידן. בבורגול נהוג להשתמש בעיקר במקום אורז, כמו תוספת למנה בשרית לדוגמה, ובנוסף, גם בסלטים מסוגים שונים, אותם ניתן להתאים לטעם האישי של הסועד.

מקום שלישי – קינואה

מקור טוב נוסף של מגנזיום באוכל הוא הקינואה. בדומה לבורגול, זרעי הקינואה נחשבים גם הם כעשירים במגנזיום ולא פחות חשוב מכך – מתאימים לכל תפריט. היא עשירה בחומצות אמינו, בברזל ובסיבים תזונתיים. יתרון חשוב נוסף שלה הוא, שהיא מאוד נוחה וקלה לבישול – כמו אורז! גם הקינואה מתאימה כתוספת ומהווה מרכיב עיקרי וטעים בסלטים רבים.

מקום רביעי – דג הליבוט מבושל

חובבי הדגים שביניכם ודאי ישמחו לקרוא, שדג הליבוט נמצא במקום הרביעי ברשימת המזונות העשירים במגנזיום. אמנם ניתן להכין את הדג בכל דרך שתרצו: בישול אפייה או טיגון, אבל אופן ההכנה, ששומר הכי טוב על הערכים התזונתיים של הדג הוא הבישול. היות שכך, אם אתם רוצים לפנק את עצמכם במנת דג עשירה במגנזיום, בשלו את הדג עם התיבול המועדף עליכם ופשוט תהנו!

מקום חמישי – חיטה מלאה

גם לחיטה המלאה ממש אין במה להתבייש מבחינת הערכים התזונתיים שלה. לצד המגנזיום, היא גם עשירה בברזל, אב., ויטמין E ועוד. החיטה המלאה יכולה לשמש לכל דבר שבו משתמשים בקמח מלא מבחינת מאפים למיניהם וכמו כן, גם כתוספת למנה בדומה לאורז, קינואה ובורגול.

נקודה למחשבה

אם אתם סובלים ממחסור במגנזיום, או חוששים שאתם עומדים בפתחו של מחסור חשוב שתדעו, שתמיד עדיף לצרוך מגנזיום באוכל מאשר באמצעות תוספי תזונה. זאת, מפני שכך אתם מכניסים לגוף שלכם את המגנזיום בצורתו הטבעית ובנוסף, אתם גם זוכים ליהנות גם משאר הערכים התזונתיים של אותם מזונות עשירים במגנזיום.

*המדור הינו מדור צרכני ואין לייחס לנאמר בו תחליף לייעוץ מקצועי. ט.ל.ח


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה