החלו הדיונים בערעור של ראש עיריית אשקלון לשעבר:
28.02.22 / 15:57
כשמונה חודשים לאחר שהחל לרצות עונש של ארבע שנות מאסר שנגזר עליו החל היום (שני) הדיון בערעור שהגישו איתמר שמעוני, אחיו עופר, איש העסקים יואל דוידי, עו"ד שרון מילר ומשה פונטה. בדיון נטען : "איתמר שמעוני לא קיבל כספים"
האם בית המשפט העליון יפחית בעונשו של ראש עיריית אשקלון לשעבר, איתמר שמעוני? היום (שני) החלו הדיונים בערעור שהגיש שמעוני לבית המשפט העליון באמצעות סניגורו עו"ד אשר אוחיון. שמעוני עצמו לא נכח בדיון והשתתף בו באמצעות הזום.
גם הנאשמים הנוספים בפרשה שזעזעה את אמות הסיפים באשקלון – אחיו של איתמר, עופר, איש העסקים יואל דוידי, עו"ד שרון מילר ומשה פונטה החליטו לערער על העונשים שנגזרו עליהם.
יצוין כי במקביל גם הפרקליטות החליטה להגיש ערעור על חלק מהעבירות מהן זוכה ראש העירייה לשעבר.
עו"ד אוחיון טען כי הכספים של איש העסקים דוידי הגיעו כדין לעופר שמעוני בעסקת יעדים וכי הקביעה כי מדובר בכספי שוחד הם לא יותר מהשערה וחשד ולא ניתן להרשיע על פי חשד, בפרט שאינו רלוונטי. לטענתו, אין בסיס ואין ראיות לשוחד: "זכותו המלאה של עופר שמעוני להשתכר וזכותו להעביר את הכסף עבורו עבד לאיתמר. אף אדם נורמטיבי לא יחשוב שאסור לו לקבל את הכסף מאחיו".
השופט העיר על כך ואמר: "יש פה סוגיה של ניגוד עניינים, עצם ההתנהלות יוצרת מרמה והפרת אמונים"
באשר להעברת הכספים מצדו של איש העסקים גבי מגנזי טען עו"ד אוחיון: "הוא לא העביר כספים לשמעוני נקודה. יש בין פונטה למגנזי יחסים עסקיים, הם גם חברים. הוא נתן לפונטה הלוואה. אם אין יסוד עובדתי אי אפשר להרשיע. לא הוכחה העברה לשמעוני וגם אין שמץ ראיה. אין צורך להוכיח שמגנזי ידע".
"דוידי אדם רחמן"
דוידי, שהורשע במתן שוחד לשמעוני ובעבירת מס ונידון ל-9 חודשי עבודות שירות, הגיש ערעור לבית המשפט העליון.
כזכור, יואל דוידי הורשע בעבירה של מתן שוחד לגבי מקרה אחד, לאחר שזוכה מכל שאר העסקאות לגביהן יוחס לו מתן שוחד, וכן ביחס לרכישת אתר האינטרנט "אשקלון 10" ומעבירת הלבנת ההון שיוחסה לו.
דוידי טען בערעור שקביעות בית המשפט עצמן חייבו לזכות אותו גם מהמקרה לגביו הורשע. בית המשפט עצמו קבע שדוידי העביר כסף לעופר שמעוני עצמו, לבקשתו, וכי בינו לבין עופר התקיימו יחסים עסקיים וקשרי תיווך אמיתיים. בית המשפט קבע שדוידי לא ידע על הסכמי הפיצוי עליהם חתם איתמר שמעוני ועל כך שעופר גייס כספים לצורך מימונם. לכל היותר, לפי קביעות בית המשפט, דוידי חשד שעופר יעשה בכסף שימוש גם כדי לסייע לאחיו, ראש העיר איתמר שמעוני.
דוידי טוען בערעור כי אין בקביעות אלה כדי לבסס עבירת שוחד. בנוסף, דוידי הצביע על ראיות משמעותיות שהכסף ניתן לעופר כמקדמה על חשבון שיווק בלעדי של פרויקט יעדים. בראשן, עדות עד התביעה דרור אלמלם, מתווך מאשקלון, שהעיד כי היה צד להסכמה על שיווק הפרויקט, וכי הייתה הסכמה אמיתית. בית המשפט לא דחה את העדות ושגה בכך שלא זיכה את דוידי על יסודה.
עוד טוען דוידי, כי מדובר בהרשעה חסרת בסיס בראיות, הרצופה סתירות פנימיות וכשלים לוגיים, הן במישור המשפטי והן במישור העובדתי.
בדיון היום אמרה עו"ד נוית נגב המייצגת את דוידי: "דוידי לא שאל את עופר למה הוא צריך את הכסף, הוא חשב שאין סיבה לשאול מישהו למה. היו הסכמות לתת לעופר ולדרור אלמלם לשווק את יעדים".
השופט שאל: "למה לא נתנו לעופר הלוואה במקום מקדמה?"
על כך השיבה עו"ד נגב: "יואל דוידי אמר שהוא סמך על עופר שימכור נכנסים בפרוייקט שיכסו את הסכום של 150 אלף שקלים במכירת נכסים נוספים. הוא נתן לו כספים בגלל שהיה אדם רחמן. עופר התעסק גם בהימורים...".
השופט התפלא: "דוידי נתן כסף לאדם שמהמר?".
עו"ד נגב השיבה: "עופר מתפרנס מעסקאות עם דוידי ולא קיבל כסף שנועד לעבור לאיתמר".
דיון נוסף בערעור אמור להתקיים במהלך החודשים הקרובים.