לא מתעלמים, מדווחים: אשקלון מצטרפת למאבק באלימות נגד נשים
25.11.20 / 10:57
חודש המאבק יצוין באשקלון בשורה של אירועים וביציאתו לדרך של מיזם 'שומרות הסף' לזיהוי ודיווח של מקרי אלימות. סגנית ראש העיר הממונה על הרשות לביטחון קהילתי, קידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, מיריי אלטיט: "המקום שלנו כחברה לשים לב לסימנים ולהיעזר באנשי מקצוע, משפחה וחברים על מנת למנוע את האסון הבא"
במסגרת חודש המאבק באלימות נגד נשים יוצאת עיריית אשקלון בשורה של אירועים ובקמפיין הסברה, בסימן ׳לא מתעלמים, מדווחים׳ במטרה להעלות את המודעות לחשיבות זיהוי מקרים של אלימות לסוגיה ודיווח לגורמי המקצוע והאכיפה.
במסגרת הקמפיין באות לידי ביטוי ״נורות אזהרה״ כמו: אלימות כלכלית, אלימות פיזית, קנאה אובססיבית, שליטה כלכלית ועוד ולצידן הקריאה לעודד נשים שעוברות מצבים דומים לקום ולעשות מעשה. לצד זה, העירייה קוראת לתושבי העיר, נשים וגברים כאחד, להצטרף למיזם ׳שומרי הסף׳ ולדווח במידה והם מזהים מצבים כאלו בקרב נשים. להצטרפות למיזם יש לפנות לרשות לביטחון קהילתי בעירייה במספר 08-6748707/750/749 או במוקד 106.
סגנית ראש העיר הממונה על הרשות לביטחון קהילתי, קידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, מיריי אלטיט: "חודש נובמבר הוא חודש המאבק באלימות נגד נשים. נשים רבות, צעירות ומבוגרות חוות הטרדה, הקטנה, התעללות, הדרה או החפצה. מדובר בתופעה חוצת גבולות, מגזרים ותרבויות וזה המקום שלנו כחברה לשים לב לסימנים ולהיעזר באנשי מקצוע, משפחה וחברים על מנת למנוע את האסון הבא. אני קוראת מכאן לתושבים, גברים ונשים כאחד, ולקרוא להם להצטרף אלינו למיזם שומרות הסף על מנת לזהות מקרים של אלימות, לדווח אותה ולנסות ככל הניתן למנוע את המקרה הבא. במקביל, אנחנו מציינים את החודש במגוון אירועים לקהל הרחב ואף בסדנאות לתלמידי בתי הספר. זו המחויבות והאחריות שלנו כחברה וכקהילה".
יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, עו"ד תמר יוספי: "המציאות כיום מדאיגה ביותר, ומלמדת כי מדובר במגפה חברתית חמורה. נוכח זאת, יש לפעול בנחישות ובאופן כלל מערכתי על ידי חינוך, מניעה, התגייסות חברתית, פרלמנטרית ומשפטית. משבר הקורונה והסגרים שהוטלו הגבירו את האלימות בתוך המשפחה, ואת הפניות למוקדי החירום, באופן דרמטי. נפגעות אלימות נוטות להסתגר מאחורי קיר השתיקה והבושה. עלינו לעזור להן לזעוק את הזעקה, להשמיע את קולן ולמנוע את הרצח הבא. רק ביחד נצליח לשנות ולהשפיע".
כמו כן, יזמו במשרד לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי בעירייה אירועים לציון חודש המאבק באלימות נגד נשים:
רביעי 25.11.20 בשעה 20:30:
ממשבר לצמיחה ולהגשמת הייעוד - הרצאה מרתקת עם דורית מסיקה, קרימינולוגית ומפתחת תוכניות חוסן והעצמה בראי הפסיכולוגיה החיובית. הרצאה מרגשת ומעוררת השראה על כיצד החיים מובילים אותנו לדילמות, למלכודות ולמצוקות – שבהם כל שנדרש הוא להתגבר ולהסכים להשתחרר. בהרצאה נגלה – כלים רבי עוצמה להנהגה אישית של חיינו במציאות של מצבי סיכון, במעגל האלימות במשפחה, שגרה לצד חירום ועל השליחות של כל אחת מאיתנו במסר לדור הצעיר. המפגש יתקיים ב-ZOOM.
חמישי 26.11.2020 בשעה 20:30:
"חוסר עניין לציבור" - מפגש מרתק עם לירון ברייר דנציגר לציין יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות כלפי נשים. "חוסר עניין לציבור" הוא מסע אישי ואומנותי שהתגבש לתערוכת צילומים העוסקת בסיפורה של ברייר דנציגר, שחוותה בילדותה פגיעה מינית. ברייר דנציגר מציגה, בעזרת המצלמה, את העובדה כי אלימות מינית היא תופעה שקשורה לכולנו ולכל אחד ואחת מאיתנו יש תפקיד ביצירת שינוי כי לציבור דווקא יש עניין.
לירון ברייר דנציגר, הינה אמנית, צלמת ומרצה. מפתחת ומנחה סדנאות צילום לילדות, לילדים ולנוער. פוטותרפיסטית ובעלת תואר ראשון באומנות. המפגש יתקיים ב-ZOOM.
שני 30.11.2020 בשעה 20:30:
שוויון מגדרי בגיל הרך כמפחית אלימות בנעורים ובחיים הבוגרים - הרצאה מפי טל ברייר בן מוחה המייסדת מנהיגותה, מובילה תחום חינוך מודע מגדר בגיל הרך בישראל, מייסדת – ספרות שווה, שהרצאתה נבחרה לערוץ TED העולמי. מפגש מרתק בו נתבונן במסרים החבויים בתוך ספרי הילדות והילדים שלנו. בין דפי הספרים, בתוך ההצגות, התוכניות והסרטים מסתתרים מסרים מגדריים מפלים, שחלקם מעודדים אלימות מגדרית. נלמד איך הם משפיעים על המוח של הילדות והילדים? איך לאתר אותם? מה נעשה כשנמצא אותם? ואיך אפשר למצוא ספרות ותרבות עם מסרים שווים. המפגש יתקיים ב-ZOOM.
לפרטים ולהרשמה למפגשים: עו"ד תמר יוספי, יועצת רה"ע לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, 054-3009144 או בדואר אלקטרוני: [email protected].