עצמאות 74 באשקלון: מי מתגורר בכתובת החגיגית?

$(function(){setImageBanner('20d64914-5253-4593-ad6c-f77d946dd008','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46615,'Image','');})

יצאנו לבדוק מי מתגורר ברחוב העצמאות 74 בעיר ופגשנו את הקונדיטור המוכר והאהוב ברוך פרנק. בריאיון ל"אשקלונים" הוא מספר על תחילת העסק המשפחתי שהפך למוסד באשקלון, על ההחלטה לסגור את הקונדיטוריה ועל השלווה והסיפוק שהוא מוצא בעקבותיה

 

אשקלון חוגגת עצמאות 74 ולרגל המאורע יצאנו לבדוק מי מתגורר בכתובת החגיגית: פגשנו את אחת הדמויות המוכרות בעיר, הקונדיטור ברוך פרנק (65), דור שני לקונדיטורים שבמשך שנים ארוכות ניהל את העסק המשפחתי. לפני כ – 13 החליט פרנק לסגור את הקונדיטוריה המפורסמת ("עשיתי את זה עד שאשתי אמרה לי 'מספיק'") ולנוח מהעבודה התובענית.

ברוך פרנק | צילום: הילה ספיר, אשקלונים

הוא נשוי למלכה, אב לשני ילדים - ליאת ורן וסבא גאה לנועם וגיא. ל"אשקלונים" הוא מספר על צמיחתו של העסק הקטן שהתחיל אביו יצחק ז"ל בימים בהם אשקלון הייתה מעברה, על ההחלטה לסגור אותו ועל החיים לאחריה: "הכל התחיל  כשנגמרה מלחמת העולם השנייה ומתוך 13 אחים ואחיות במשפחה של אבא שלי יצחק ז"ל חזרו לישראל רק בודדים. בדרך לארץ הבריטים תפסו את אבא ולקחו אותו לקפריסין. בשהות שם, תוך כדי הצטרפות לפעולות הגנה כאלו ואחרות יצא לו להכיר מיטה ליד מיטה עוד יהודי כמוהו, ערירי לחלוטין שהיה קונדיטור בחו"ל. הם התיידדו והתחילו לעבוד יחד עוד בקפריסין. אבא גמר את השירות הצבאי התייחד עוד פעם עם אותו יהודי הם הגיעו יחד לאשקלון וביחד פתחו את הקונדיטוריה הראשונה".

איפה הם פתחו אותה?
"במעברת אשקלון. היום המבנה כבר לא קיים, אבל יש לי עדיין בחצר את המיקסר הראשון שהם קנו כשעדיין לא היה חשמל בעיר והוא הופעל ידנית באמצעות מנואלה. רישיון העסק הראשון היה משנת 1953, לאט לאט העסק גדל והתפתח והגיע לאן שהגיע".

לאן עבר העסק בהמשך?
"העסק עבר בהמשך למבנה אחר בצפון אשקלון לא רחוק מהמעברה ולאחר מכן עבר ל'בית פרנק'. הבית המקורי היה בית ערבי ובאיזה שהוא שלב הרסו את הבית הערבי ובנו שם את הבניין הקיים אבל העוגן של המקום היה קונדיטוריית פרנק ולכן קראו למקום על שם העסק, ועד היום השם הזה נשאר".

איך אתה השתלבת בעסק המשפחתי?
"מה שקרה זה שאף אחד מהאחים והאחיות לא ממש רצה להשתלב לעסק ואני למעשה לקחתי אותו מאבא. נסעתי להונגריה ולמדתי את המקצוע, חזרתי לעסק עצמו והמשכנו לקדם אותו ולהגדיל אותו, הייתה תקופה שבה אפילו היה לנו ייצוא לחו"ל".

למה החלטת לסגור את הקונדיטוריה המצליחה?
"בשנת 2009 בלחצה של אשתי יצאתי לפנסיה. זו עבודה מאוד קשה אנשים לא יודעים את זה, אבל אתה מבלה המון שעות בעסק. ארבע בבוקר אלו שעות נורמליות לקום לעבודה ולחזור בשעה שבע בערב, זו עבודה קשה. עשיתי את זה עד שאשתי מלכה אמרה לי מספיק. כיום המבנה ממשיך להיקרא 'בית פרנק' ופועלת בו מסעדה חלבית שנקראת 'פרנקו'".

איך אתה מעביר את הזמן מאז שהחלטת לסגור את העסק?
"אני עובד מהבית משרת אנשים לקוחות שמבקשים לטעום מהעוגות הנוסטלגיות של אז. בנוסף אני עוסק בפיתוח מוצרים ללא גלוטן ושיפור מוצרים לחברות, דואג לייעול הקווים בחברות שעוסקות במוצרי מאפה".

מה תאחל למדינה לרגל יום הולדתה ה – 74?
"אני מאחל למדינה בעיקר שקט. שיבואו ימים שקטים ורוגע כי זה לא נעים במיוחד לחיות תחת הפגזות. זה לא שובר את רוחנו אבל לא נעים במיוחד ואני מקווה שנזכה לשלווה בארצנו".


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('82176433-de3b-4e89-b9bc-b0544219b7f4','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,46617,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('82176433-de3b-4e89-b9bc-b0544219b7f4','/dyncontent/2024/4/14/9ac4a702-5299-4632-9087-af711dcb1bd1.jpg',17419,'מכללת 525-80',525,78,true,46617,'Image','');},15]]);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה