דיווחים על מחבל יצרו פאניקה
18.07.16 / 00:08
סמוך לחצות ליל יום ראשון, נשמעו סירנות ברחבי העיר אשקלון. עד מהרה הרשתות החברתיות התמלאו בשמועות על מחבלים שחדרו לאשקלון ו\או על מחבל שמסתובב בעיר. מהמשטרה נמסר כי אין שחר לשמועות וכי החיפושים היו אחר בן מיעוטים שהיה מעורב בקטטה עם אחיו. לפנות בוקר הוא נתפס
מערכת אשקלונים | צילום: רץ בווטסאפ, ניידות חוסמות ציר מרכזי באשקלון
העיר אשקלון נכנסה לכוננות שיא סמוך לחצות בלילה שבין יום ראשון לשני. זאת לאחר שנשמעו קולות סירנות של ניידות ברחבי העיר וכן נחסמו מספר צירים.
תחילה, הופצה ההודעה כי מסתובב באשקלון "שב"ח (שוהה בלתי חוקי) שאיים לדקור יהודים לאחר סכסוך עם אחיו (סכסוך משפחתי בין פלסטינאים)". עוד צויין בהודעה כי "הוקפצו כוחות יס"מ לאשקלון בכדי ללכוד אותו". הרשתות החברתיות הפיצו את ההודעה כי מדובר בחדירת מחבלים וכצפוי הפאניקה הייתה גדולה מאוד. בין הדיווחים היו גם דיווחים של השכנים של השניים המתגוררים באשקלון, שתמכו בגרסה זאת.
במשטרה מיהרו להפריך את השמועות ולהרגיע את הציבור. מהמשטרה נמסר ל"אשקלונים" כי אכן היה ריב בין שני אחים בני מיעוטים, שלאחריו אחד האחים עזב את הבית בזעם. אך, במשטרה ציינו כי לא היה חשש שמדובר במחבל וכי הדיווח על כוונתו "לדקור יהודים" אינו נכון. כמו כן צויין בהודעת המשטרה כי בוודאי שאין "חדירת מחבלים" לעיר כפי שדווח תחילה ברשת הווטסאפ. המצוד אחר אותו בן מיעוטים נמשך עד לשעות הלילה המאוחרות. לפנות בוקר הוא נתפס ונלקח לחקירה.
מתחנת המשטרה באשקלון נמסר: "אמש לקראת השעה 22 הגיע ליומן תחנת המשטרה באשקלון פועל בניין, שוהה בלתי חוקי מאזור חברון, ודיווח כי רב עם אחיו הקטן ממנו בדירתם בעיר. בתחקורו הראשוני מסר כי אחיו נוהג להסתובב עם סכין יפנית בשל עבודתו בבניין. לאור העובדה כי מדובר בשב"ח והחשש מהימצאותו בעיר אשקלון, הוקפצו כוחות משטרה רבים לעיר והחלו סריקות נמרצות אחר החשוד. במקביל עצרה המשטרה מספר פועלים, שוהים בלתי חוקיים, בעיר ואלה הועברו לחקירה במשטרה. כוחות המשטרה, ביניהם בלשים סיירים ולוחמים, עסקו במהלך כל הלילה בסריקות אחר החשוד עד שזה אותר לקראת בוקר ונעצר לחקירה. עד כה נעצרו שישה חשודים בשב"ח, כולל מעסיקם, וצפויים מעצרים נוספים ככל שיידרש במהלך היום. לציין, בכל מהלך האירוע לא נשקפה סכנה לתושבי העיר וכי הימצאותם של כוחות משטרה רבים בעיר תוך ביצוע פעולות אופרטיביות נועדה לחזק את תחושת הביטחון במקביל לפעילות לניטור חשד במידה וקיים, וזאת בעיקר לאור מקרי הפיגועים, 'מפגע מזדמן', המתרחשים ברחבי המדינה".