הסוף לעקיצות היתושים?
31.08.16 / 09:29
אחרי אינספור פניות של תושבים, בעיריית אשקלון הזמינו חוות דעת מקצועית של מומחה ליתושים על מנת להילחם במטרד הכי קשה הקיץ. מנהל המחלקה הווטרינרית, ד"ר גדי שרביט: "הכרזנו מלחמה על היתושים בעיר"
מערכת אשקלונים | צילום: עיריית אשקלון, מרססים ברחבי העיר
קיץ 2016 הפך להיות סיוט עבור תושבי העיר שנעקצו בקיצוניות על ידי יתושים. אחרי מאות פניות של תושבים למוקד העירוני והצפה של מאות פניות ברשתות החברתיות, בעירייה הודיעו כי הם מכריזים מלחמה ביתושים. יחידת ההדברה ביצעה עד כה מאות ריסוסים כנגד זחלי יתושים במקומות רבים בעיר באופן ייזום. ובנוסף, הזמינה עיריית אשקלון חוות דעת מקצועית ממומחה ארצי ליתושים על מנת להילחם בתופעה.
מידי שנה נערכת יחידת ההדברה במחלקה הווטרינרית בראשותו של מנהל היחידה, רמי נתנאל, לטיפול מאסיבי ברחבי העיר נגד זחלי היתושים, במטרה למנוע את מטרדי היתושים העוקצניים. יחידת ההדברה שומרת על קשר הדוק עם איגוד הערים לאיכות הסביבה, במטרה לייצר שיתופי פעולה ועירוב כל הגורמים השונים בעיר ומהישובים השכנים לטובת המלחמה ביתושים. אולם החל מחודש מאי השנה, דיווחנו על מכת יתושים שפוקדת את העיר והפכה להיות מטרד של ממש עבור התושבים.
בעירייה מציינים כי השנה ביצעה יחידת ההדברה מאות ריסוסים כנגד זחלי יתושים במקומות רבים בעיר באופן ייזום ועל פי פניות התושבים. בנוסף, כאמור, הזמינה עיריית אשקלון חוות דעת מקצועית ממומחה ארצי ליתושים על מנת להילחם בתופעת היתושים ככל שניתן, במטרה לעקוב ולנתר את מצב היתושים בעיר מידי חודש בחודשו.
מנהל המחלקה הווטרינרית, ד"ר גדי שרביט, מבקש מתושבי העיר להימנע מהצטברויות מים במקומות המהווים מקור התפתחות ליתושים ולגלות עירנות לכל מקום בו ישנה הצטברות, ואפילו קטנה, של מים עומדים, כגון: צמיגים, מיכלי איסוף מי מזגנים, תחתיות עציצים ועוד. יש לציין כי עיריית אשקלון השקיעה השנה משאבים רבים בניקוי אזור 'ואדי חממה' והמובל, המהווים מקור עיקרי ובעייתי להתפתחות זחלי היתושים.
מנהל המחלקה הווטרינרית, ד"ר גדי שרביט: "הכרזנו מלחמה על היתושים בעיר ובתמיכת ראש העיר, איתמר שמעוני וראש מנהל התפעול, מישל ברק, נעשה כל שנוכל כדי לטפל במטרדי היתושים לרווחת תושבי העיר".