בית מדרש מסוג אחר
17.11.16 / 19:33
כ- 20 תלמידים מבית הספר "אורט הנרי רונסון" נפגשו עם 20 קשישי לדיון בנושא הכרת הטוב. מלבד הדיון המפגש התפתח לסיפורים מרגשים של הקשישים, חלקם ניצולי שואה, על חייהם וסיפורי עלייתם לארץ
מערכת אשקלונים | צילום: מתוך המפגש
כשמזכירים את המונח "בית מדרש" הכוונה על פי רוב היא למקום עמוס ספרי קדושה ובו מועברים שיעורי תורה, או לומדים תורה באופן עצמאי. אלא שעבור תלמידי בית הספר "אורט הנרי רונסון" וחלק מהקשישים באשקלון יש למונח זה ביטוי שונה לחלוטין. במסגרת תכנית מיוחדת שפעילה כמה שנים ונקראת "קהילה תומכת" של משרד הרווחה, ארגון הג'וינט ועיריית אשקלון נפגשים קשישים עם תלמידים מבית הספר "אורט הנרי רונסון", ובכל מפגש דנים בנושא בעל ערך שייתן ערך מוסף לעולמם שך התלמידים והקשישים כאחד.
בשבוע שעבר הגיעו למפגש 20 תלמידים מכיתות ז' מבית הספר, ו-20 קשישים שמשתתפים בתכנית. מדי שנה בחודש נובמבר מתקיים יום הקשיש בינלאומי, במסגרת זו עסק המפגש בנושא "מחזירים אהבה", כאשר המטרה היא ללמד את בני הנוער להעריך את תרומתם של הקשישים ולהחזיר להם אהבה. במפגש דנו המשתתפים בנושא הכרת הטוב, במסגרת המפגש הוקרא טקסט מהתלמוד בנושא זה, והתקיים על כך דיון. התלמידים והקשישים הבינו כי ברגע שאתה עושה טוב למישהו, בסוף הטוב חוזר אליך. בהמשך הקשישים חלקם ניצולי שואה סיפרו את סיפורי החיים שלהם, שכללו גם את סיפורי עלייתם ארצה חרף כל הקשיים. הסיפורים ריתקו את התלמידים שישבו והקשיבו בקשב רב, לחוויות למסרים ולעוצמות הטמונות באום אנשים קשישים שיושבים עימם יחד ולמעשה תרמו תרומה משמעותית כל אחד בדרכו לתקומתה ולהצלחתה של מדינת ישראל.
"התלמידים מאוד נהנו מהמפגש, הייתה הקשבה רבה של התלמידים ושיתוף פעולה מאוד גדול" סיפרה איריס אטיאס רכזת יהדות בבית הספר. "הם ביקשו להרחיב את הפעילות. מה שיפה במיוחד היה ההתרשמות וההנאה של הקשישים מהנוער האיכותי של בית הספר מההקשבה וההבנה, מהפעילות המשותפת יחד והגישור על פער הדורות".