עוגת תותים
13.12.15 / 12:07
מתכון לעוגת תותים מפנקת לימי החורף הקרירים
מצרכים לקרם:
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 פודינג וניל
3/4 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
גבינה לבנה 5% (שמים בין חצי קופסא של ה 500 מ"ל לקופסא שלמה - תלוי בטעם)
מערבבים מספר דקות את המצרכים הראשונים לאחר שמופיע קרם יציב את מוסיפה גבינה לבנה לפי הטעם.
לבסיס:
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל+ 1 אבקת אפייה
4 ביצים
1 סוכר וניל
1 שמנת צמחית או כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן
כוס ורבע סוכר
מערבבים בקערה גדולה שופכים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים על חום של 180 מעלות
אחרי שהספוג מוכן, מחכים שיתקרר וחותכים באמצע עם סכין חמה. (טובלים במים חמים כדי שהסכין תהיה חמה ותחתוך בצורה טובה).
לאחר מכן עוברים לקרם, ועושים שכבת ספוג (להרטיב את הספוג במיץ תפוזים ולהדק קצת).
מורחים בנדיבות שכבת קרם עבה.
לסיום מקשטים: 200 גרם תותים חתוכים מפזרים למעלה.
מסביב לעוגה: גליליות (ניתן לרכוש בכל קונדטוריה) ממולאות בקרם.
קושרים בסרט ובתאבון!