קציצות בשר אפויות
ליטל פיינגרץ
07.05.17 / 11:35
קציצות בשר אפויות, העשירות בברזל וב-B12
רכיבים (ל כ-15 קציצות)
500 גרם בשר הודו או בקר (כתף או שריר הזרוע)
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
רבע צרור כוסברה קצוצה
רבע צרור שמיר קצוץ
ביצה אחת טרופה
3 כפות קוואקר
2 כפות שקדים טחונים
שמן זית לשימון נייר האפייה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- חממו תנור ל-180 מעלות.
- ערבבו בקערה את הבשר עם עשבי התיבול, הבצלים והשום לתערובת אחידה.
- הוסיפו את הביצים, הקוואקר, השקדים, המלח והפלפל, וערבבו לתערובת אחידה.
- שימו את התערובת ל-30 דקות לערך במקרר כדי שתספוג את הטעמים.
- צרו קציצות והניחו אותם על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן במעט שמן זית.
- אפו במשך כ-15 דקות.
- ניתן להקפאה, כך שאפשר לחמם ולאכול אפילו תוך כדי הנקה, קל להכנה, זמין ונגיש!