תירס, תירס חם..
מערכת "אשקלונים"
27.10.15 / 07:17
התירס: צמח ממשפחת הדגנים. התירס מככב בכל סוגי האוכל, הוא משמש כמרכיב עיקרי בסלט, בפשטידות, כמנה עיקרית וסתם כנשנוש, בקיצור: גם טעים וגם בריא.
מצרכים
1 שקית גרעיני תירס
2 יח' בצל ירוק קצוץ
1 גמבה אדומה קטנה
1 גביע קוטג'
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צהובה
4 ביצים טרופות
1/2 כוס קמח
1 כף שמן
קורט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- שוטפים ומסננים את התירס
- מערבבים את כל החומרים יחדיו
- משמנים תבניות מאפינס ויוצקים את הבלילה
- אופים ב- 180 מעלות כחצי שעה עד להזהבה
סלט תירס במיונז ושמיר
מצרכים
קופסת תירס
1/2 צרור שמיר
2-3 מלפפונים חמוצים
1 גמבה אדומה
3 כפות מיונז
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
אופן ההכנה
- מסננים את התירס
- קוצצים את השמיר
- חותכים את המלפפון והגמבה לקוביות קטנות
- להוסיף מיונז, מלח ופלפל שחור
בתיאבון!