הפרשת חלה מיוחדת במסגרת 'שבת עולמית' באשקלון
02.11.17 / 10:44
בטקס המרגש בבית הספר 'אילנות' השתתפו לקויי ראייה ושמיעה וביחד עם התלמידים קיבלו את השבת. "למרות המוגבלות שלהם הצלחנו לתקשר בינינו ולעשות דברים יחד", אמרו התלמידים
מערכת אשקלונים | צילום: הפרשת חלה בבית הספר
ביום שישי האחרון התקיימה בבית הספר 'אילנות' הפרשת חלה משותפת עם לקויי ראייה וכבדי שמיעה ובוגרי שותפות אשקלון-בולטימור, זאת במסגרת פרויקט 'השבת העולמית'.
כבר במהלך השנה שעברה, הובילו תלמידי כיתה ב' 1 בבית הספר את המיזם הבית ספרי 'לגעת באור' עם אוכלוסיית לקויי הראייה באשקלון, בשיתוף פעולה עם בוגרי השותפות, והם ממשיכים בו גם השנה. את הפרויקט השנה הם פתחו יחד עם אירועי 'השבת העולמית' המתקיימים באלפי קהילות בעולם.
מחנכת הכיתה הגברת, מגי דבש, הכינה את התלמידים לקראת הפעילות ולהגעתם של מורדי ויערה, שני חירשים-עיוורים, הגרים בישראל והשתתפו שנה שעברה באחד השבתונים בבולטימור.
במהלך השבתון שלהם בשנה שעברה, יחד עם חירשים-עיוורים מהקהילה היהודית בבולטימור, למדו מורדי ויערה על יהדות ובין היתר גם על מצוות הפרשת חלה וכיצד לקלוע חלות. בביקורם באשקלון בשישי האחרון, הם העבירו הלאה את הידע שלהם לילדים בנושא וכן הסבירו להם איך זה לחיות כחירש- עיוור בישראל. ביחד, הם קיימו עם הילדים את מצוות הפרשת חלה והכינו חלות בצורות שונות. בסוף הפעילות, לימדו מורדי ויערה את הילדים כיצד לומר "אני אוהב אותך" בשפת הסימנים ונתנו להם מחזיק מפתחות עם ה"סימן" כמזכרת.
תמיר חזוט, בוגר שותפות אשקלון – בולטימור: "אין לי ספק שזו קבלת השבת הכי מיוחדת שיצא לי להשתתף בה. מצד אחד ילדים שכבר למעלה משנה לומדים לקבל לחברתם את השונה מתוך אהבה גדולה כמו שרק ילד יכול, ומצד שני זוג אנשים שמלבד ללמד את הילדים כיצד להכין חלות. הם גם חלקו את סיפורם האישי ולימדו את כולם מה היא התמודדות. בעייני האהבה והקבלה שהיו בחדר זו מהות השבת".
רונה ורויטל, תלמידות כיתה ב' 1: "בהתחלה היה קשה להבין את הדברים שמורדי ויערה אמרו אבל אחר כך הבנו ואפילו הצלחנו ללמוד כמה מילים בשפת הסימנים. הפעילות הייתה ממש מהנה וכיפית. נהנו להכין את החלות יחד עם האורחים שלמרות המוגבלות שלהם הצלחנו לתקשר בינינו ולעשות דברים יחד. היה מאוד מעניין ומרגש".
רוני רוקח, רכזת פרויקטים ומשלחות בשותפות אשקלון-בולטימור: "כשהתחלנו לתכנן את הפעילות היו לי לא מעט חששות מתגובות הילדים ליערה ומורדי. אך החששות היו לשווא. ההכנה של המחנכת שלהם, מגי, וכן הפעילויות בשנה שעברה והתהליך שעברו יצרו שיח בוגר, בטוח, מקבל ומכיל. ללא שיתוף הפעולה של כל הגורמים, באשקלון ובבולטימור, לא היינו מצליחים להגיע לתוצאה כזו. הפעילות הזו הוכיחה לי שככל שאדם נותן לאחר - הוא מקבל הרבה יותר בחזרה".