איך מנקים גריל גז?
29.11.17 / 11:17
איך מנקים גריל גז?
מכשיר גריל המבוסס על שימוש בגז הוא אביזר שהפך בשנים האחרונות לחובה אצל אנשים רבים המתגוררים בבתים פרטיים או בדירות שיש להם מרפסת רחבת ידיים צמודה. על הגריל אפשר להכין מנות מזון שונות מסגנונות רבים והארוחות יכולות להתבסס על בשר או ירקות כאחד. כיום ישנם לא מעט סוגים של גרילי גז שנפוצים ומבוקשים מאד בזכות פשטות השימוש בהם ואיכות המזון שניתן להכין ולהפיק מהם. מעבר לפעולות הבישול והכנת המזון - חשוב מאד לדעת אילו פעולות תחזוקה יש לבצע על מנת לשמור על תקינות הגריל.
חשוב מאד לנקות היטב גריל גז לפחות לאחר כל שימוש בו. מעברי האוויר עלולים להיסתם מפיח או פחם, הרשתות שעליהן מונח המזון עלולות להפוך לדביקות וייתכן שידבק בהן ריח לא נעים. היעדר ניקוי ראוי או ביצוע פעולות התחזוקה שנדרשות כפי שהן מפורטות על ידי חברת היצרן עלול לגרום לכך שהגריל לא יפעם באופן תקין ויהיה זה חבל עבור כל בני המשפחה. בנוסף לכל אלה - מכיוון שמדובר באביזר שזרימת גז מהווה חלק מהותי בו - אין ספק שחובה לשמור על מעברים תקינים וחופשיים על מנת שלא ייגרם נזק לצנרת הגז.
אז איך מנקים גריל גז?
על מנת לוודא שהגריל נקי באופן יסודי ומתאים להמשך פעילות תקינה חשוב לבצע כמה וכמה פעולות:
- ניקוי יסודי של רשת הגריל מכל שאריות המזון שדבקו בה במהלך הצלייה.
- ניקוי מתחת לרשת - קרוב ככל האפשר (והמותר) למבערים עצמם, כולל הרחקה של שאריות מזון שאולי נשרו פנימה.
- חלקים הניתנים לפירוק - יש לפרק, לנקות היטב ולאפשר ייבוש מלא לפני החזרתם למקומם על גבי הגריל.
- במידה והגריל מצויד במערכת לניקוז שומן המטפטף מהבשר במהלך הבישול - חשוב להוציא את המערכת ממקומה אחת לכמה חודשים לשפוך את השומנים שהצטברו ולנקות אותה היטב.
- יש משמעות עצומה להחלפה תדירה של התבניות החד פעמיות. גם אם מנקים אותה ולסוף עושים בהם שימוש חוזר - הן חייבות להיות נקיות לגמרי לפני השימוש הבא.
- לא מומלץ לעשות שימוש בחומרי ניקוי כימיים, שכן עלולה להתרחש תגובה כימית עם המתכות שמהן עשויים חלקי הגריל.
- יש לוודא שכל פעולת ניקוי שרוצים לבצע מופיעה במדריך ההנחיות שפורסם על ידי חברת היצרן.
מה חשוב לדעת על ניקוי גריל גז?
מכיוון שמדובר על מערכת שכוללת צינורות שזורם בהם גז חשוב מאד לשים לב שפועלים על פי הנחיות החברה היצרנית ולא נוגעים באזורים שקשורים ישירות לזרימת הגז. דבר מהותי הוא לכבות את פעולת הגריל בזמן הניקוי ואפילו לנתק לצורך כך את הזרימה הראשית. כדאי את רוב החלקים לשטוף במים ולהקפיד לייבש היטב לפני שמניחים אותם בחזרה במקומם. אנשים רבים משאירים את הגז דולק לאחר סיום הכנת המזון על מנת שהשומנים שהצטברו על גבי הרשת יימסו מעצמם וייעלמו - אין לעשות זאת וזה עלול להיות מסוכן מאד.
לא מומלץ להמתין יותר מדי זמן לאחר סיום השימוש בגריל ועד הניקוי היסודי שלו, שכן המזון שדבק ברשת עלול להידבק בחוזקה ואז יהיה קשה הרבה יותר להסיר אותו. כאשר מנקים מיד בסיום הכנת האוכל קל יותר להסיר את שאריות המזון ופעולות הניקוי יארכו מספר דקות בלבד. יחד עם זאת חשוב לוודא שכל סביבת הבישול והצלייה התקררה דיה על מנת שלא להסתכן בכוויה או פגיעה בגוף. הקפדה על ניקוי יסודי יסייע בשמירה על הגריל לאורך זמן והנאה מרובה ממנו.
*המדור הינו מדור צרכני ואין לייחס לנאמר בו תחליף לייעוץ מקצועי. ט.ל.ח