"הוועידה הזו אומרת – החינוך הוא מעל הכל"

$(function(){setImageBanner('05e32892-eb64-4035-bad8-17cd6bbc79a4','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46615,'Image','');})

"ועידת ערי ישראל לחינוך" הראשונה התקיימה השבוע באשקלון והוכתרה בהצלחה עם מאות משתתפים. לאור זאת, ישנה כוונה להפוך אותה למסורת שנתית וקבועה כך שתציב את נושא החינוך בראש סדר העדיפויות העירוני

מערכת אשקלונים | צילום: פבל 

למעלה ממאתיים איש, בהם תושבים, עובדי הוראה ואנשי חינוך התאספו ביום ראשון בבוקר במרכז הכנסים שבמכללת אשקלון. כולם הגיעו להשתתף ב"ועידת ערי ישראל לחינוך" שביוזמת רשת שוקן ובשותפות עם מפעל הפיס, ארגון המורים והסתדרות המורים.

הוועידה, אותה הנחה העיתונאי אלמוג בוקר, נפתחה בנאום שנשא ראש עיריית אשקלון בפועל, תומר גלאם. "לכבוד הוא לנו לארח את ועידת החינוך של ערי ישראל, ועידה חשובה ומשמעותית, שבאה ואומרת – החינוך הוא מעל הכל!", פתח גלאם. "החינוך מתחיל מהגיל הרך, אם נשקיע, נכוון ונגדל את הילדים בעודם רכים מתוך אהבה, נחנך אותם לערכים ולא רק למצוינות, כך גם נביא אותם להישגים במהלך חייהם. בבית הספר היסודי, העל יסודי, לאקדמיה ובכלל לחייהם. כאדם שגדל במשפחה גדולה וללא אמצעים, אני שואף כל יום שאני קם בבוקר שלכל ילד תהיה נקודת פתיחה שווה, שכל אחד יקבל את הכלים הראויים לו להצלחה וזאת ללא קשר לבית ממנו הוא מגיע".

[pic_7132]

אחריו עלתה לנאום יפה בן דוד מזכ"לית הסתדרות המורים שהתייחסה לאחד הנושאים בהם דנה הוועידה "מעורבות ההורים" ואמרה "לצערי, מעורבות הורים בחלק מהמקומות הפכה להתערבות גסה, שפוגעת קשות ביכולת של מנהלים לפעול במקצועיות הנדרשת מהם ובעובדי ההוראה שניטלת מהם האוטונומיה המקצועית. הגיעו מים עד נפש. עוד התייחסה בן דוד לקריאה להצבת מצלמות אבטחה בגני הילדים ואמרה כי "בנושא הזה עומדת הסתדרות המורים כחומה בצורה כדי למנוע את הצבתן בגנים המפוקחים על ידי משרד החינוך. אנחנו ממשיכים לעמוד על המשמר מול יוזמות חקיקה שחלקן הן פופוליסטיות ומזיקות".

מנכ"ל מפעל הפיס, עמרי לוטן, סיפר על התרומה לעיר: "נעים לנו לעבוד עם רשות מקומית כמו אשקלון שמנהיגיה יודעים לעשות שימוש בכספי הפיס לרווחת הקהילה", אמר לוטן. "כל הקצאות מפעל הפיס באשקלון הוקצו לחינוך, תרבות רווחה וספורט. ב-10 שנים האחרונות השקענו כאן כ-136 מיליון שקל. המיזמים הבולטים באשקלון היו בניית ספרייה עירונית, בניית מרכז טוטו-פיס שהוא בית ספר מקיף ה', בניית בית ספר מקיף ו', ומרכז פיס קהילתי ליד בית ספר רמת כרמים". לוטן בירך את יוזמי הוועידה ואמר כי הוא שמח שמפעל הפיס עומד מאחורי יוזמות מבורכות כמו ועידת ערי ישראל לחינוך.

"נעשית באשקלון עבודת מניעה מבורכת"

ריאיון אחד על אחד התקיים עם מפקחת מחוז דרום של משרד החינוך, אושרה שלייפר שפתחה בהתייחסות לחיים תחת איום הרקטות במקום מגוריה בקיבוץ מגן שבעוטף עזה. בהמשך היא סיפרה על אחד מתפקידיה כמי שממונה בין היתר על הרחקת תלמידים מבתי ספר ואמרה כי מספר התלמידים המורחקים בעיר אשקלון היא מועטה ומדובר בשני תלמידים בשנה, "זה כבוד גדול לעיר, זה אומר שנעשית פה עובדת מניעה מבורכת", אמרה שלייפר. "יש פה אחוז בגרויות גבוה בזכות התוכניות שהרשות מפעילה. יש גם דגש על בגרות איכותית. זאת עיר שהתשתית החינוכית שלה בזכות המנהלים, אנשי החינוך ואנשי הרשות".

מטעם ארגון המורים, דיבר חבר המועצה לשעבר, בוריס מנור, מנהל המחלקה למחקר ופיתוח וקרן ידע בארגון המורים שהתייחס לפרסום בנוגע לביטול שיעורי הבית בכיתות הנמוכות ואמר כי על משרד החינוך לשקול זאת שוב "אני חושב דווקא שזה הזמן שהתלמיד יתחיל להכין שיעורי בית. במינון הנכון, לפתור תרגילים בצורה חכמה, תרגילים שמפתחים את החשיבה והיצירתיות וזה מקנה לו אחריות. כי אחר כך שהתלמיד הולך לכיתות גבוהות חשוב שיהיו לו הרגלי למידה", אמר מנור.

מנהל בית הספר בית יחזקאל, אייל חסאן המכהן גם כיו"ר הסתדרות המורים המרחב אשקלון, אמר בנאומו כי "בעת האחרונה ההורים רואים בעובדי ההוראה 'נותני שירות' ולכן לא מעט הורים מבקרים אותם באופן לא הוגן, במקרה הטוב או פוגעים בשמם הטוב באמצעות 'שיימינג' מכוער במקרה הרע" אמר חסאן והוסיף: "יפה בן דוד וראשי הסתדרות המורים לא יעמדו מנגד. היום אני קורא לכם להבין כי ביקורת לגיטימית מקובלת, התערבות בוטה ושיימינג אסורים, הדברות מכבדת ושיתופי פעולה בתחומים חברתיים וייחודיים מוצדקים ולעומתם ניסיון לקבוע מי או מה ילמד, ומי ינהל ואיפה הנם חציית קו אדום".

הנוער לומד דמוקרטיה

בהמשך קיים אלמוג בוקר, שיחה בנוגע למועצת הנוער עם דפנה עמירה ביטון, סגנית מנהלת אגף תרבות נוער וספורט, וברכה ברובן, יו"ר מועצת הנוער באשקלון.

ברובן הציגה דוגמה אחת שבה מועצת הנוער הייתה מעורבת: "הנוער באשקלון, באמצעות מועצת הנוער הוביל מאבק נגד תחנת כוח שלישית באשקלון. הובלנו בעזרת העירייה וחבר כנסת ועשינו מחאה ובסופו של דבר זה אל יצא לפועל".

עמירה ביטון אמרה כי מועצת הנוער "מלמדת הנוער מהי דמוקרטיה הלכה למעשה. מועצת הנוער מחנכת למעורבות אזרחית כמו במאבקים גם נגד העברת משרד הרישוי מהעיר כדי לא לפגוע בתלמידים שלומדים נהיגה".

"גם ההורים יכולים לתרום"

פאנל מיוחד וסוער התקיים בנושא "מתי מעורבות הורים הופכת להתערבות" בו נטלו חלק אייל חסאן, מנהלת בית הספר בית יחזקאל ויו”ר הסתדרות המורים במרחב אשקלון; סופי חוטובלי פנחס, יו"ר פורום ההורים העירוני; ליז כהן, מנהלת מחלקת גני ילדים ומיכל ברעם, יוזמת חינוכית וקהילתית מעמותת “קהילה מקדמת חינוך”.

חסאן דיבר על הגבולות שצריך לפעמים להציב להורים שמתערבים בעיקר בנושאי פדגוגיה ואילו חוטובלי פנחס אמרה כי "כל פעם שמדברים על פדגוגיה, אז ההורה כאילו לא קשור, אבל כאנשי חינוך אתם צריכים לדעת את זה, וזה כתוב גם בחוזר מנכ"ל, שלהורים יש גם אחוז לא קטן שהם יכולים לתרום את התרומה שלהם לתהליכים ולחשיבה הפדגוגית"

ליז כהן, נשאלה מה הגבול מבחינתה ואמרה: "הגבול אצלי הוא כשהורה דופק על השולחן ואומר 'אני מבקש שהילד א' יוצא ממחר מהגן'. אני לא מבטלת בהינף יד את ההורים, אני קשובה וגם מאחורי הקלעים בודקת אבל אף הורה לא יכול לומר שאותו ילד לא יישאר פה".

ברעם הסבירה מהו בית הספר הדמוקרטי אותו היא מקדמת בעיר, והדבר עורר דיון רב בהשתתפות חלק מהקהל.

יותר תרגולים – פחות חרדות

הפאנל האחרון שסגר את הוועידה, עסק בהשפעת המצב הביטחוני על תלמידי אשקלון. בפאנל השתתפו דוד דואני, מנהל בית ספר יסודי נוף ים ב’ ותושב עוטף עזה; ד”ר בלהה פריאנטה, פסיכולוגית ממכללת אחוה; יוסי מאנע, מנהל השירות הפסיכולוגי בעיריית אשקלון וד”ר ילנה בחטינסקי, מנהלת המחלקה לפסיכיאטרית ילדים בבית החולים ברזילי.

את הפאנל פתח דואני כשהתייחס לכך שתוכנית חוסן, לדבריו, לא ממש פעילה כמו בעבר, "חסרים לי אנשי מקצוע שנכנסים לבתי הספר במישור הפרואקטיבי כי יש לזה משמעות אדירה ורווח עצום", אמר דואני.

ד"ר פריאנטה סיפרה על המחקר שערכה חודשים ספורים לאחר צוק איתן, בקרב 260 ילדי גן, בו גילתה כי "הם זכרו המון מצוק איתן והם דיברו בלי סוף וציירו ציורים קשים וסיפרו על חרדות מאזעקות", היא סיפרה.

יוסי מאנע סיפר כי באשקלון יש תוכנית 'חוסן הורים' הפועלת בשיתוף פורום ההורים העירוני "הייתה היענות גדולה ותוכנית חוסן הורים נכנסה גם למשרד חינוך והיא מאוד מוצלחת ואני חוזר ואומר שבעבודה עם ההורים ובעבודה עם הילדים חשובה ההכנה התרגול. כך שכל מצב אמיתי הוא כמו עוד תרגול", הוא אמר.

ד"ר בחטינסקי אמרה כי בעבודה שלה היא רואה "כשההורה יודע מה הוא צריך לעשות כשיש אזעקה והוא בטוח בעצמו ומשדר את הביטחון לילד שלו ומסביר לו מה צריך לעשות, הילד הרבה פחות חרדתי. אני דיברתי עם אותם ילדים ואנחנו רואים אצל אותם ילדים הרבה פחות חרדות והרבה פחות תסמינים פוסט טראומטיים", הסבירה.

לאור ההצלחה של הוועידה, אמרו מארגניה כי אין ספק שהיא תהפוך כעת למסורת שנתית שתציב את החינוך בראש מעייניהם של קברניטי העיר.


$(function(){setImageBanner('d82e9f04-9fcb-49f0-86b4-2fde3b3d430e','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46617,'Image','');}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה