יוקם צוות היגוי לבחינת פתרונות להרחבת פעילות תנועות הנוער בעיר
20.01.16 / 13:00
במפגש של הנהלת העירייה עם נציגי תנועות הנוער בעיר עלה הצורך שלהם בבניית מבנים ראויים לפעילותם
מערכת אשקלונים | צילום: דוברות העירייה, מתוך המפגש
בשבוע שעבר קיימו מ"מ ראש העיר, אפי מור, סגן ראש העיר והממונה על הנוער, תומר גלאם, חברת המועצה והממונה על החינוך הבלתי פורמאלי, מיריי אלטיט, יו"ר פורום ההורים העירוני, סופי חוטובלי, ומנהלי מינהל חינוך ותנו"ס פגישת היכרות עם כל צוותי הנוער המתנדבים באשקלון.
במהלך הפגישה הציגו הצוותים את המסגרות בהן הם פועלים בשעות הבוקר, וכן את עשייתם החינוכית המתקיימת בשעות אחר הצהריים ובערב. במהלך הפגישה הציפו הצוותים את ההצלחות, האתגרים והקשיים איתם הם מתמודדים, וכן את הצורך הגדול במבנים ראויים לתנועות הנוער בעיר.
באשקלון פועלות 7 תנועות נוער ב- 16 סניפים הפזורים בכל שכונות העיר ובהן 3,225 חברים מכיתות ד'-יב', אך מזה שנים שקיימים לרשות התנועות רק ארבעה מבנים והיתר פועלות במקלטים, מתנ"סים ובבתי הספר מה שמקשה על התפתחות התנועות ועל מימוש פוטנציאל הפעילות שלהן.
מ"מ ראש העיר, אפי מור: "אני שמח שנחשפתי לפעילות המבורכת שלכם, אתם הציונות בהתגלמותה. רוח ההתנדבות והנתינה של הצוותים המתנדבים מרגשת ואני רוצה להודות לכם על כך. הכרתי גם בצורך המשמעותי שלכם למען פיתוח הפעילות שלכם, ולשם כך נקים צוות היגוי שיכלול את כל הנוכחים להכנת תוכנית שתספק מענה לבעיותיכם".
סגן ראש העיר והממונה על הנוער, תומר גלאם: "אני מברך אתכם, העוסקים בהתנדבות בתנועות הנוער. החינוך הבלתי פורמלי הוא אחד הגורמים היותר משפיעים על אופייה של עיר, תנועות הנוער משפיעות ומלוות את האדם גם בהיותו בחינוך הפורמלי וגם בהפיכתו לבוגר. בזכותכם מספר החניכים בתנועות הולך וגדל ותוכניות להוספת מבנים לתנועות נוער מונחות על שולחן ראש העיר ושולחני. ראש העיר נתן הנחיה לאתר שטחים שיוכלו לשמש את תנועות הנוער ובשבוע האחרון קיימתי מספר ישיבות כדי לקדם את הנושא. אני מקווה שכפי שפתחנו לאחרונה את מבנה שבט הצופים נזכה בתחילת שנת הפעילות הבאה לפתוח מבנה או אף שניים לתנועות נוער אחרות. שתהיה לכולנו שנה מלאה בפעילות מבורכת".
חברת המועצה והממונה על החינוך הבלתי פורמאלי, מיריי אלטיט: "תנועות הנוער הן ארגונים רבי עוצמה המחנכים למעורבות חברתית ופוליטית. הן מספקות כר נרחב להתנסות של בני נוער בעשייה מגוונת, המפגישה אותם עם האידיאולוגיה התנועתית, עם הקהילה שבה הם פועלים ועם חבריהם לקבוצה. מנהיגי התנועה הציגו פנינו את העשייה והציפו את הצרכים במטרה להכפיל את כמות בני הנוער שלוקחים חלק בפעילות תנועות הנוער שפועלות בעיר. כנבחרי ציבור עלינו לפעול כל העת, במטרה לסייע להם להתפתח ולשפר את התנאים הפיזיים בסביבת הפעילות שלהם.
חניכי תנועות הנוער הם חלק מארץ ישראל היפה. באהבת הארץ והאדם שבהם הם יבטיחו את עתידו של עם ישראל בארץ ישראל".
במהלך הפגישה ביקשה מנהלת המחלקה למנהיגות והתנדבות, דפנה עמירה ביטון, אשר מלווה את צוותי תנועות הנוער מטעם העירייה, לבנות תכנית לעשר שנים הבאות במסגרתה יאתרו שטחים עירוניים עליהם ניתן לבנות מבנים לתנועות הנוער, וכן לקיים פנייה מסודרת למפעל הפיס, תוך הקצאת משאבים מקומיים.
ראש מינהל חינוך ותנו"ס, אבי קמינסקי, אמר גם הוא שפוטנציאל ההשתתפות בתנועות הנוער גדול, אך מחסור במבנים מקשה על הגדלת המשתתפים, וביקש גם כן להקים ועדה שתגבש תכנית עבור תנועות הנוער.
מנהל אגף תרבות, נוער וספורט, נמרוד גלנטה, התייחס לגידול המשמעותי של למעלה מ-700 חניכים חדשים שהצטרפו לתנועות הנוער בעיר רק בשנה האחרונה.