גירושים בלי תשלומים:
17.03.19 / 10:51
ערעורו של גבר שטען כי יש תוקף להסכם לפריסת תשלומים שחתם עם גרושתו מחוץ לכותלי בית הדין נדחה, והוא ייאלץ לשלם למעלה מ-300 אלף שקלים בתשלום אחד. את האישה ייצג עורך הדין נתנאל מויאל
מערכת אשקלונים | צילום: אילוסטרציה, שאטרסטוק
הסכם תשלומים בין זוג שהתגרש גרר בעקבותיו דיון מעניין בבית הדין הרבני באשקלון ולאחר מכן בבית הדין הגדול לערעורים בירושלים, סביב השאלה האם הסכם שנחתם בין בני זוג לשעבר, ולא נעשה בבית הדין תקף מבחינה משפטית. במקרה הנ"ל על פי הסכם הגירושין בין האיש לגרושתו הוא מחויב לשלם לה 307 אלף שקלים בתוך 90 יום. אלא שהאיש טען כי במהלך אותם 90 יום חתמו השניים, על הסדר תשלומים שלפיו ישלם לה כל חודש 1,800 שקלים, ולמעשה יחזיר את חובו בתוך 15 שנה.
האישה טענה כי רומתה וכי לא חתמה כלל על הסכם כזה. היא פנתה אל עורך דין נתנאל מויאל, מומחה לדיני משפחה, בבקשה כי יסייע לה. בדיון שהתקיים בחודש יולי האחרון, העלה עו"ד מויאל שתי טענות: הראשונה, טענה עובדתית, כי האישה לא חתמה על הסכם כזה וכי אותו מסמך הינו מזויף. וטענה שנייה משפטית, הייתה שגם במידה והייתה חותמת על מסמך שכזה, אין למסמך כזה כל תוקף משפטי מחייב היות ולא אושר בבית הדין. לאחר דיון מרתק, בית הדין הרבני באשקלון הכריע כי הצדק עם עו"ד מויאל ואכן עקב כך שההסכם לא אושר בבית הדין, על אף שמדובר בהסכם שנחתם לאחר הגירושין והוא "רק" פורס חיוב לתשלומים, אין לו תוקף משפטי כלל והאיש חייב לשלם לגרושתו את מלוא הסכום בהתאם להסכם המקורי.
[pic_1604]
עו"ד נתנאל מויאל
אלא שהגבר החליט לערער על החלטת ביה"ד באשקלון וטען כי יש לקבל את הסכם התשלומים שעשה עם גרושתו, כיוון שמדובר בשינוי טכני בלבד ולא מהותי. לפני כשבוע דחה בית הדין הרבני הגדול את הערעור, "גם שינוי של ההסכם זוקק את אישור בית הדין", נכתב בפסק הדין. "מסמך הפריסה הינו שינוי מהותי, ואין לראות בו שינוי טכני כפי שטוען המערער...הסכמה לפרוס תשלום על פני 14 שנה ולא לקבלו בצורה מידית , מהווה שינוי משמעותי הן מבחינת שווי התשלום והן מבחינת ערכו המהותי".
כאמור, בעקבות כך, החליטו דייני בית הדין הרבני הגדול בירושלים, לדחות את הערעור של הגבר על החלטת ביה"ד באשקלון- והוא יאלץ לשלם לגרושתו באופן מיידי סכום של 307 אלף שקלים בצירוף ריביות והצמדות, על פי ההסכם המקורי ביניהם.