$(function(){setImageBanner('45470571-64df-4fc7-8639-cf9b75597393','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46615,'Image','');})

כמאתיים איש השתתפו השבוע ב"ועידת ערי ישראל לחינוך" ושמעו שם הרצאות, שיחות ופאנלים חשובים וכולם עסקו בנושא החשוב לכולנו: החינוך

מערכת אשקלונים | צילום: פבל 

כבר שנה שניה ברציפות שוועידת ערי ישראל לחינוך מגיעה לאשקלון, זאת ביוזמת "כאן דרום" ורשת שוקן. הוועידה התקיימה ביום שני במרכז הכנסים בינלאומי שבמכללה האקדמית אשקלון. והיו שותפים לה: הסתדרות המורים, ארגון המורים ועיריית אשקלון. את הוועידה פתח עורך "כאן דרום" דודי לוי שהתייחס לעניין הסלולר בתחום החינוך והביא כדוגמה את המקרה של הנערים באיה נאפה שתיעדו את מעשיהם.

לאחר מכן עלה ראש העירייה תומר גלאם שפתח את דבריו בברכות לנוכחים והמשיך: "חינוך הוא הרבה מעבר לציונים. חינוך, הוא לב לבה של הקהילה. הוא המנוע האמיתי להצלחתה של החברה. הצלחתה הנוכחית והעתידית, הצלחתה הכלכלית, התעסוקתית וכמובן, הצלחתם של האנשים המרכיבים אותה. כשאנחנו חושבים על חינוך, אנחנו לא חושבים שנה קדימה, אנחנו חושבים עשור קדימה. אנחנו חושבים על הבוגרים אותם נרצה לראות במערכת החינוך העירונית שלנו. בוגרים ערכיים, איכותיים ומובילים, בעלי חשיבה פורצת דרך, מקורית וחדשנית. בוגרים – שירכיבו את דור העתיד של מדינת ישראל, זוהי אסטרטגיית החינוך העירונית שאנו דבקים בה. ליצור היום, את המנהיגים של המחר".

[pic_9333]

הוא התייחס לעניין הירידה באחוזי הזכאות לבגרות והסביר: "היה לנו חשוב להוכיח לתלמידים שלנו שהם מסוגלים לעשות את זה, שאם הם רוצים – הם יכולים, שאין דבר שעומד בפניהם כדי לסיים את הלימודים שלהם על הצד הטוב ביותר וזאת על מנת שיוכלו להתחיל את השלב הבא בחייהם עם נקודת פתיחה טובה יותר. אז נכון, שילמנו על זה מחיר וירדנו בצורה מזערית באחוזי הזכאות לבגרות, אבל יחד עם זאת, עלינו באחוזי ההתמדה וצמצמנו את אחוזי הנשירה, שמנו את טובת התלמידים, כל אחת ואחד מהם, לפני מדד כלשהו והפכנו אותם ממספר כמותי לערך איכותי, ואנחנו לא עוצרים בזה על מנת לאפשר להם להיות הטובים ביותר שיש, אנחנו שמים דגש על הסביבה הפיזית בה הם לומדים".

ולבסוף הודה גלאם לאנשי המקצוע שסביבו: "כל זה לא היה קורה אילולא מינהל החינוך בעיריית אשקלון בניהולו של יובל זוזט, שרואה יחד איתי את החשיבות בפיתוח תלמידים בעלי מעוף בכל התחומים ולכל צוות מינהל חינוך ותנו"ס, חברת המועצה, הממונה על החינוך ואשת החינוך הוותיקה, עדנה שחר ולנשטיין שלא מפסיקה לתרום מניסיונה העשיר והנבון אל תוך מערכת החינוך שלנו, סגניתי, הממונה על החינוך הבלתי פורמאלי, מיריי אלטיט, שדואגת להעשרת התלמידים בתרבות, אמנות ופנאי".

אחריו דיברה מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד תחילה היא הודתה לגלאם על כך שהפסיק את גביית הכספים באמצעות הגננות. "גננות לא תפקידן לגבות כספים ואני רוצה להודות לך על זה", אמרה בן דוד.

בן דוד אף איימה כי אם דרישותיהם ממשרד האוצר לא ייענו שנת הלימודים לא תיפתח, "אני לא רוצה לשבש או למנוע שמחות. אבל אני מודיעה פה שנכון לרגע זה שנת הלימודים לא תיפתח. לא נפתח את שנת הלימודים אם משרד האוצר ומנהלי האוצר לא ישכילו להבין שלא ניתן לזלזל יותר בציבור עובדי ההוראה. אנשי החינוך עושים עבודה מצוינת ויוצרים יש מאין שבאמת יש להם נשמה יתירה. לא כל אדם יכול לעסוק בחינוך. צריך להיות מעבר ללב שומע. אין להם יום ואין להם לילה. בעבודה אחרות עובדים משמונה עד ארבע. המקצוע היחיד שאתה לוקח את העבודה הביתה זה הוראה ולכן צריך לתגמל את עובדי ההוראה".

אחריה דיבר בוריס מנור, בוריס מנור, שהוא מורה ידוע למתמטיקה באשקלון, אבל הוא גם בכיר בארגון המורים ומכהן שם בתפקיד מנהל המחלקה למחקר ופיתוח/קרן-ידע. "שאלתי את עצמי למה ועידת החינוך מתקיימת ברציפות שנה שניה כאן באשקלון?", פתח מנור, "לא רק בגלל העיר אשקלון שגדלה ל-150 אלף תושבים, אלא שיש לנו מערכת חינוך עירונית שמתפקדת היטב. וצריך לומר ששוחחתי לא מזמן עם יובל זוזט והוא אמר שכל ההכנות הסתיימו. איפה שצריך לבנות הוא בנה ואיפה שצריך לשפץ הוא שיפץ. אבל אני רוצה להוסיף על מה שנאמר על הסתדרות המורים, שגם ארגון המורים הכריז על סכסוך עבודה. המורים הפכו לשק חבטות במדינתנו. יש פגיעה מאוד קשה בתנאי העבודה של המורים. כל אחד מכיר את המצב".

לאחר מכן התקיים פאנל שעסק בשאלה האם להכניס סלולרי לבית הספר והאם הוא פוגע בתלמידים, אותו פתח נחה הכנס, העיתונאי אלמוג בוקר: "זה דיון בסוגיה שמעסיקה את המורים, המנהלים ובטח את ההורים ויש דיסוננס. כי מצד אחד המכשיר נותן המון ביטחון, בטח להורים כשהילדים בבית הספר. אבל מצד שני ברור שזה משפיע. אז האם צריך להביא טלפונים לבית הספר? ואם כבר מביאים האם יש מקום להגביל את השימוש?".

בפאנל השתתפו: גל לינד, מפעיל דף אינסטגרם פופולרי מאשקלון שאמר כי הוא למד המון מהטלפון ולא צריך לאסור את הכנסתו לבית הספר. אייל חסאן, מנהל בית הספר בית יחזקאל ויו"ר סניף אשקלון בהסתדרות המורים שסבר שאפשר להכניס טלפונים לבתי הספר אבל רק אחרי שנדע איך להשתמש בהם בתבונה ונדע להציב גבולות. עו"ד עופרה סיבוני מוועד הורים בית הספר לאמנויות שהתנגדה באופן גורף להכנסת טלפונים סלולריים לבתי הספר ואמרה כי בהפסקות התלמידים משחקים ברק בניידים. רועי צאיג, מורה מבית הספר אורט רונסון שסיפר שאצלו בשיעורים אין טלפונים וכי אפשר להפעיל ולעניין את התלמידים גם ללא הסמארטפון. ומאיה אמסלם, פעילה חינוכית ואימא שדווקא חושבת שטלפן סלולרי זה לא דבר נורא ושאפר ללמוד ממנו המון והוא יכול לקדם את התלמידים.

לאחר מכן, רם זהבי, מנהל מחוז דרום במשרד בחינוך התיישב לשיחה אחד על אחד עם אלמוג בוקר. בהתחלה הוא התייחס לדבריה של מזכ"לית הסתדרות המורים ואמר: "הראשון לספטמבר הפך לקלף מיקוח. אני אומר ילדים לא צריכים לשלם את המחיר שלנו. אני בהחלט תומך במאבק של המורים. ההורים והילדים רוצים את הראשון בספטמבר".

הוא התייחס למצב הביטחוני ואמר שהוא הגיש לממשלה תוכנית לחיזוק עוטף עזה וסיפר על סיור שקיים בעוטף עזה ומה שהוא ראה בגני הילדים: "ילד בן 5 לא צריך לדעת מה זה צבע אדום. באנו לראות התמודדות בימי שגרה וראינו את הדיסוננס שבהם מדברים כמו ילדים אבל בשפה של אנשי צבא".

לאחר מכן התקיים  פאנל נוסף בנושא שמטריד צעירים רבים: האם בעידן של ימינו יש צורך בתואר אקדמי? והאם תואר אקדמי הוא ערובה להצלחה או לכל הפחות חיוני להצלחה. בפאנל השתתפו משהה קרוצ'י, דיקאן הסטודנטים במכללת סמי שמעון שאמר שתואר אקדמי הוא לא ערובה להצלחה אך הוא משמ כלי למוביליות חברתית ולקידום. רפי סלהוב, מנכ"ל ובעלים של מפעל רשפים שסיפר איך הוא הצליח עם 12 שנות לימוד, ואמר שהצלחה היא דבר אישי. אורית זנבה, מנהלת לשכת התעסוקה אשקלון שהסבירה למה ולמי כדאי לבחור בהכשרה מקצועית על פני תואר אקדמי. עינב קורן, מנהלת מצוינות מדעית-טכנולוגית בקריית גת שאמרה שלא צירך להתמקד בתחומי דעת, אלא במיומנויות אותן יש להנחיל מגיל צעיר מאוד. ויפה טבג’ה, יו"ר אגודת הסטודנטים במכללת אשקלון שהסבירה מדוע תואר אקדמי הוא חשוב מאוד לשוק העבודה ומהווה ניפוץ של תקרת זכוכית.

את הוועידה חתמה הכוכבת והמגישה אנה ארונוב שסיפרה את סיפורה האישי, על החינוך הרוסי הנוקשה שבו התחנכה והשוותה אותו לחינוך הישראלי והתייחסה גם להצלחה האישית שלה בתור מי שעלתה לארץ בגיל מאורח וסבלה מקשיי שפה.


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('1f969162-4f72-4693-a123-44668cd73ebd','/dyncontent/2024/4/14/9ac4a702-5299-4632-9087-af711dcb1bd1.jpg',17419,'מכללת 525-80',525,78,true,46617,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('1f969162-4f72-4693-a123-44668cd73ebd','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,46617,'Image','');},15]]);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה