לא עוצרים באדום:
02.12.19 / 10:18
למעלה מ-700 דו"חות רשמה המשטרה לנהגים שחצו רמזור באור אדום באשקלון. תרבות הנהיגה בעיר ממשיכה להדאיג את משתמשי הדרך ותורמת לסטטיסטיקה העגומה לפיה אשקלון מובילה במספר הנפגעים בתאונות הדרכים בארץ
מערכת אשקלונים | צילום: עמותת 'אור ירוק'
מסתבר שנהגים רבים לא חוששים להיתפס על ידי המשטרה ולא חוששים מתאונות הדרכים. 26,484 דוחות נרשמו בשנת 2018 לנהגים שחצו צומת באור אדום, כך עולה מנתוני משטרת ישראל שהגיעו לידי עמותת אור ירוק. באשקלון רשמה המשטרה 729 דו"חות לנהגים שחצו צומת באור אדום במהלך שנת 2018. בשנת 2017 רשמה המשטרה בעיר 759 דוחות לעבירת אור אדום. אמנם מדובר בירידה של 4%, אך התמונה עדיין עגומה וכמעט בכל יום מתרחשת תאונת דרכים בעיר. למעשה, מהנתונים עולה כי בכל יום בממוצע נרשמים לפחות שני דו"חות לנהגים שלוקחים הימור על החיים של כולנו.
89% מהציבור טענו כי ראו לפחות פעם אחת נהג שחצה צומת באור אדום בשנה אחרונה, כך עולה מסקר שערכה עמותת אור ירוק באמצעות מכון המחקר "מאגר מוחות" במטרה לאמוד את היקף התופעה המסוכנת שבה נהגים חוצים צומת באור אדום. מהנתונים עולה עוד כי אחד מכל ארבעה נשאלים (25%) טען כי ראה לפחות ארבע פעמים ויותר נהג שחצה צומת באור אדום. כמו כן עולה מהסקר כי יותר מאחד מכל ארבעה (28%) העיד על עצמו כי חצה צומת באור אדום לפחות פעם אחת בשנה האחרונה. הסיבה? 76% מהנשאלים מאמינים כי הנהגים שמים לב לרמזור אך מנסים בכל זאת להספיק לעבור באור ירוק לפני שהוא מתחלף לאדום וחושבים שיספיקו לעבור. 17% מאמינים כי הנהגים לא רואים את רמזור, כלומר נוהגים בחוסר תשומת הלב ו-7% לא יודעים את הסיבה. כשנשאלו האם מצלמות שיוצבו בצמתים ירתיעו נהגים מלחצות צומת באור אדום, הגיבו רוב הציבור (67%) כי הצבת מצלמות תרתיע נהגים מלחצות באור אדום.
ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "חציית צומת באור אדום היא אחת העבירות הקשות והמסוכנות שנהג יכול לבצע. אדם אשר נכנס לצומת באור ירוק בטוח שהצומת פנוי אך פתאום מגיח רכב ופוגע בצדו של הרכב בעוצמה רבה. בכל שנה עשרות בני אדם נהרגים ונפצעים קשה בתאונות דרכים לאחר שאחד הנהגים נכנס לצומת באור אדום. הפתרון הוא בהצבת מצלמות רמזור נגד תאונות באופן בולט ומרתיע בצמתים אדומים ומרובי תאונות. נהג שידע שהוא נכנס לצומת, מצולם וייקנס בסכום כסף גבוה לא ימהר לסכן את החיים של כולנו".