ישלמו ביוקר על הטוקבקים?
21.02.16 / 11:00
תביעה נגד אמהות שהתבטאו נגד ד"ר ארמוני בקבוצת 'מאמאשקלון': רופא הילדים המוכר טוען כי הכפישו את שמו ופגעו בשמו הטוב
מערכת אשקלונים | צילום: אילוסטרציה, פייסבוק
ד"ר מיכאל ארמוני מאשקלון הוא אחד מרופאי הילדים המוכרים והמוערכים באשקלון. הוא משמש כמומחה לרפואת ילדים מזה כ-35 שנים ובעברו שימש כמנהל חדר המיון בבית החולים ברזילי באשקלון כ-30 שנים. הוא גם בעלים של מרפאה פרטית, מומחה ברפואה דחופה, ומחלות עור בילדים. באחרונה הגיש ד"ר ארמוני , לבית משפט השלום באשקלון, תביעת לשון הרע על סך 900 אלף שקל, נגד שמונה אימהות שלטענתו הכפישו את שמו בקבוצת הפייסבוק 'מאמאשקלון'.
"עניינה של תביעה זו ברצח אופי של התובע, מומחה לרפואת ילדים, באמצעות מסע השמצות ועלילות נבזי במיוחד שהתנהל במרשתת, בהיקף חריג ויוצא דופן בחומרתו, ובמסגרתו רומסות הנתבעות את שמו הטוב של התובע בפרסומי לשון הקיצוניים במיוחד, מבזות אותו ומלבינות את פניו ברבים" נאמר בכתב התביעה. הקבוצה המדוברת, מאמאשקלון, היא קבוצת אימהות מאשקלון, "שנולדה מתוך חזון לתת במה לקהל האמהות האשקלוניות". על פי כתב התביעה, "מסע השיסוי נטול הרסן בכסות של החלפת דעות והמלצות רפואיות, הינו חריג ורומס את שמו הטוב של התובע והמוניטין שלו". לדבסריו מדובר בשקרים שהוצגו "כעובדות". לדבריו החליט שלא לשתוק נוכח "השיימינג" שנעשה לו, "ושלהוב היצרים ..כאילו הרשות נתונה וניתן להלבין ללא גבולות פניו של אדם, בפרט רופא מוערך, הינו תופעה בלתי נסבלת". עוד הוסיף כי מדובר בתופעה רחבה של אלימות כלפי רופאים.
על פי כתב התביעה, מעולם לא הוגשה נגד ד"ר ארמוני תביעה או דרישת בירור על רשלנות רפואית. שמונת הנתבעות הינן חברות בקבוצה שביקרו באופן מזדמן במרפאתו. "חלקן התבקשו לא להגיע יותר עקב התנהגות אלימה ומבישה", נכתב בתביעה. לדבריו מסע ההשמצות החל לפני כשלוש שנים , אך מאחר ו"רף הפוגענות" חצה בצורה מסוכנת את גבלות המותר, החליט לפעול. במרץ שנה שעברה הגיעה למרפאה תושבת שלטענתו התפרצה לחדרו וביקשה לבצע לבנה תבחיני אלרגיה. הוא ביקש ממנה להכניס את הילד אך נענה כי הילד בבית, הוא הסביר לה כי לא ניתן לטפל כך והיא החלה להתפרץ לדבריו, "הייתי אצלך הרבה פעמים והטיפולים שלך לא עוזרים". גם הסבריו כי לפי הרשומות הילד כלל לא שייך למרפאתו לא עזרו. הוא ביקש ממנה להפסיק לצעוק , אך רק לאחר דקות ארוכות הסכימה.
כבר למחרת קיבל ארמוני הודעות על שנכתב נגדו בקבוצה. כך כתבה י' אחת הנתבעות, "הייתי אצלו הוא על הפנים... צריך לקחת לו את הרישיון". נתבעת אחרת, מ' כתבה, "רופא מזעזע דואג לכיס שלו ולא למטופלים". ש' כתבה, "סליחה בנות זה הרופא הכי גרוע שיש , יודעת מניסיון". ק' כתבה , "הוא הביא את אחי למצב של התקף נשימתי בגלל שלא נתן לו כלום". בהמשך הזהירה את הגולשות לא להתקרב אליו.
כתב התביעה מתאר באריכות פרסומים רבים מהם חלקם "עובדתיים" לכאורה, חלק מהפרסומים גם היו מוקדמים יותר. לדבריו לא מדובר "בהחלפת דעות לגיטימיות", אלא בפרסומים "עובדתיים" לכאורה, המציגים אותו כרשלן סדרתי, "שרלטן, רופא אכזר ורודף בצע". הוא הוסיף כי נגרם לו נזק כלכלי שלא ניתן לאומדו, כיוון שהפרסומים היו בקבוצה בה חברות מאות רבות של אימהות לילדים קטנים.
בכתב ההגנה שהגישו דחו האימהות את הטענות. "מי שקורא את כתב התביעה יכול לסבור כי מדובר בהתארגנות של אימהות כפויות טובה נגד רופא מסור שטיפל בילדים רכים", נאמר . לדבריהן מדובר בתביעה לשם הפחדה. הן הוסיפו כי כולן אימהות שלא הכירו עד להגשת התביעה, "לא קמו יום אחד בבוקר והחליטו לפגוע ברופא הילדים שלהן". לטענתן חוויות השירות שקיבלו מארמוני "הפכה לסיוט מיותר וארוך ומתמשך והסתיימה בכך שלא שבו למרפאתו עוד". עוד הוסיפו כי סמכו עליו לקבלת טיפול רפואי ראוי שלדבריהן לא קיבלו. לדבריהן הן היו שבות על המעשה שוב, וכי ברור שבדיונים "מה שהיה עד כה נחלת דף הפייסבוק של אימהות באשקלון יהא מעתה ועד עולם נחלת הכלל. לדבריהן לא מדובר ברצח אופי, אלא בהחלפת דעות לגטימיות בדף פייסבוק שנועד לכך. אין לדבריהן "מסע שיסוי" ולא "מסע אימים" . הן הוסיפו כי לא מדובר "בשיימינג" אלא בחלוקת מידע. "ראוי לתובע לדעת כי אין צווי סתימת פיות בישראל...הנתבעות גם לא יסירו את דעתן מדף הפייסבוק".