פגע ושילם:
20.01.20 / 08:37
כ-130 אלף שקלים לאישה שנפגעה מאופנוע בעת שחצתה את הכביש במעבר חציה. את האישה ייצג עורך הדין איל כהן
מערכת אשקלונים | צילום: אילוסטרציה, ארכיון איחוד הצלה
אם אתם מרבים ללכת ברגל אתם וודאי מכירים את התופעה הישראלית הכל כך מרגיזה ומקוממת - נהגים שפשוט מתעלמים ממעבר החציה. הם יכולים לראות אתכם עומדים שם, אבל נראה שזה לא ממש מעניין אותם. פעמים רבות זה מסתיים עם עצבים וכעס זמני, ואולי גם "איחולים" כאלו ואחרים לנהג/ת שלא עצר/ה. במקרה של תושבת אשקלון - זה הסתיים בבית החולים עם פגיעה כואבת.
באחד הימים כשסיימה הנפגעת את עבודתה באחד הגופים הגדולים בעיר יצאה לביתה. היא מיהרה לעבר מעבר החציה בדרך למכוניתה. אלא שאז בטרם השלימה את חצייתה הגיח אופנוע, פגע בה והטיח אותה ארצה אל הקרקע. התוצאה הייתה חבלות בצד השמאלי של גופה, בכתף בזרוע ובגב התחתון בעקבות הפגיעה. לאחר הפגיעה היא התרוממה, בסיועם של אנשים שהיו במקום שבאו לעזרתה והזמינו אמבולנס, שפינה אותה לבית החולים. לאחר סדרת בדיקות היא שוחררה לביתה ונצטוותה למנוחה ונטילת משככי כאבים.
[pic_3602]
עו"ד אייל כהן
בבדיקות שנערכו לאחר מכן התברר כי בעקבות התאונה היא סובלת מקרע חלקי בגיד בכתף. בעקבות המקרה היא אף נעדרה מעבודתה למשך 25 ימים. התאונה הוכרה כתאונת עבודה ונקבעו לה אחוזי נכות בעקבות הפגיעה בכתף.
לאחר המקרה פנתה האישה לעורך הדין איל כהן - ממשרד עורכי הדין כהן-קריסי המתמחים בדיני נזיקין- בבקשה כי יסייע לה. ראשית, הוכיח עו"ד כהן לביטוח הלאומי כי מדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה והתאונה הוכרה ככזו. לאחר מיצוי זכויותיה בביטוח הלאומי, נקבעו לה נכויות והיא קיבלה פיצויים מהביטוח הלאומי, הגיש עו"ד כהן תביעה נגד חברת "הפול"- חברת הביטוח של האופנוע הפוגע.
"עובר לתאונה יכולה הייתה התובעת לבצע כל פעולה יום-יומית פשוטה, יכולת אשר נפגעה בעקבות התאונה", כך על פי כתב התביעה. "כמו כן קיים החשש מהתגברות כאביה בעתיד", עוד תבע עו"ד כהן לפצות את האישה, בגין עזרה וסיוע בעבר, הפסד השתכרות בעבר ובעתיד וכן צער כאב וסבל. בהסכם פשרה מול החברה קיבלה האישה פיצוי של 100 אלף שקלים, בנוסף למענק נכות בסך של כ-22 אלף שקלים וכן תשלום דמי פגיעה, ובסך הכל כ-130 אלף שקלים בעקבות התאונה.