רשלנות רפואית בניתוח קטרקט עלולה לגרום לעיוורון
31.05.20 / 14:27
רשלנות רפואית בניתוח קטרקט עלולה לגרום לעיוורון
כשאנשים סובלים מלקות ראייה כתוצאה מקטרקט, הם עשויים לחפש הקלה באמצעות ניתוח קטרקט. זוהי שיטה נפוצה לשמור על הראייה ולשפר את הראייה המידרדרת, ולחוות הקלה עצומה. בעוד שרוב ניתוחי קטרקט אינם גורמים לסיבוכים רציניים, יש מטופלים שעוברים את הניתוח וסובלים מפגיעה בראייתם כתוצאה מההליך, מה שמותיר אותם במצב חמור יותר מכפי שהיה לפני הניתוח.
תביעות רשלנות רפואית בניתוח קטרקט מוגשות לעתים קרובות נגד מנתחים בגין טעויות שמתרחשות במהלך הניתוח, כי הסיבוך המשמעותי ביותר שעלול להתרחש כרוך בהתרחשות שבר בעדשת העין שמוביל לרוב לאובדן ראייה זמני או עיוורון, והגידול בתביעות רשלנות רפואית בניתוח קטרקט נובע מהתנהלות מעוררת חששות לגבי הסיכונים למטופלים שעוברים הליך זה.
רשלנות רפואית בניתוח קטרקט נגרמת כתוצאה מגורמים רבים
פאנל סקירת מחקרים שחקר שגיאות בניתוחי קטרקט הגיע למסקנה לפיה טעויות רבות נובעות מהתקלות בתקשורת בין המנתח למטופל, או בין המנתח לצוות בחדר הניתוח.
העדר הקפדה על ייעוץ מקדים מקיף לפני הניתוח, הזמנת עדשות מלאכותיות שגויות וסימון עין שגויה לניתוח, הם רק חלק מהמקרים שמובילים להגשת תביעות רשלנות רפואית בניתוח קטרקט, שנגרמות בעקבות התנהלות שגויה של המנתח.
פאנל החוקרים המליץ ליישם אמצעי בטיחות חזקים יותר במהלך תהליך הזמנת עדשות מלאכותיות, האחסון והזיהוי על מנת למנוע טעויות וסיכוני פגיעה במטופלים.
חשיבות בחירת המנתח המקצועי והמיומן
בעוד שרוב ניתוחי הקטרקט מסתיימים בהצלחה, אנשים רבים עדיין מאבדים את ראייתם בעקבות הניתוח, ולכן חשוב לבחור מנתח מוסמך היטב שההמלצות עליו התקבלו מרופא עיניים מהימן. מחקרים מראים כי למטופלים שעוברים ניתוח קטרקט במרכז לניתוחי קטרקט שמנוהל ומופעל על ידי המנתח שמבצע את ההליך, יש פחות סיכונים וסיבוכים מהניתוח.
מטופלים שסובלים ממצבים או ממחלות עיניים אחרות כמו גלאוקומה, רטינופתיה סוכרתית או פגיעות בעיניים, צריכים לפנות לייעוץ רפואי של רופא שמתמחה במצבים אלו, לפני שהם עוברים ניתוח קטרקט.
חשוב שיהיה לצידכם איש מקצוע שבקיא בתביעות רשלנות רפואית
עורכי דין שמתמחים ברשלנות רפואית מייצגים לקוחות שנפגעו במהלך ניתוחים, ונוקטים בגישה אקדמית בנושאי התנהלותם. חשוב לבקש לראות רישום חזק של תוצאות בגין רשלנות רפואית בניתוח קטרקט, ולהתרשם מהיכולת של הצוות המשפטי לעזור לכם.
עורכי הדין הנכונים צריכים להיות בקיאים מספיק במקצוע הרפואה ובהליכים הכירורגיים על מנת לייעץ לכם לגבי הנסיבות המשפטיות בעניינכם, במהירות ובמדויק. אז אם סבלתם מאובדן ראייה כתוצאה מניתוח קטרקט, יתכן שתוכלו לקבל פיצויים באמצעות תביעת רשלנות רפואית. דוגמאות למקרי רשלנות רפואית בניתוח קטרקט כוללות:
- בדיקה שגויה של מטופלים לקביעת הצורך בניתוח.
- התנהלות בהתאם לנהלים שאינם מומלצים מבחינה רפואי.
- שריטת הקרנית במהלך הניתוח, במצב שעלול לגרום לפגיעה בראייה.
- אי הפניית מטופל למומחה בקרנית, אם הבדיקה לפני הניתוח אבחנה פגיעה בקרנית.
- אי מתן התרופות הנכונות.
- אי אבחון וטיפול באנדופטלמיטיס, סוג של דלקת עיניים.
בשורה התחתונה, עורכי דין שמתמחים ברשלנות רפואית יגרמו לצדק לעבוד בשבילכם
עורכי דין שמתמחים בתביעות רשלנות רפואית ייעצו לכם לגבי סיכויי תביעת רשלנות בניתוח קטרקט ויציגו את המקרה שלכם בבית המשפט, בגיבוי עדויות מומחים רפואיים וכל המסמכים הרלוונטיים המעידים על ההתנהלות הרשלנית של המנתח והצוות הרפואי שטיפל בכם לפני, במהלך ולאחר הניתוח.
אם עברתם פגיעה כתוצאה מניתוח קטרקט שהשתבש, צרו קשר עם עורכי דין מיומנים שיש להם ניסיון בייצוג נפגעי ניתוחי קטרקט על מנת שתוכלו לקבל את המשאבים הדרושים לכם כדי לחיות את החיים כמו שאתם רוצים. תנו למומחים שיש להם מצוינות משפטית לגרום לצדק לעבוד בשבילכם.
*המדור הינו מדור צרכני ואין לייחס לנאמר בו תחליף לייעוץ מקצועי. ט.ל.ח.