חיתוכיות ריבה עם תותים
מנהל אתר אשקלונים
31.03.16 / 11:15
חיתוכיות ריבה עם תותים
לבצק:
כוס וחצי קמח
150 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כוס אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות מיץ תפוזים
למילוי
צנצנת ריבת תות/פטל או כל ריבה שאוהבים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות - ומשמנים תבנית חד פעמית בינונית
את הבצק מכינים במיקסר בעזרת וו גיטרה- מוסיפים את כל החומרים חוץ מהמיץ תפוזים, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים מיץ תפוזים בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתקבלים פירורים גדולים יותר.
מעבירים כ 2/3 מהכמות לתחתית התבנית ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה.
אופים את התחתית כ 10 דק עד להזהבה - היא אמורה להיות מעט בהירה.
מוציאים מהתנור ומורחים שכבה דקה ואחידה של ריבה .
את יתרת הבצק שהשארנו מפוררים לפירורים ומפזרים מעל הריבה - מחזירים לתנור לכ 15 דק נוספות או עד שהפירורים מזהיבים והריבה מבעבעת.
מניחים להתקרר - ואז מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים.
ניתן לפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.