פרס מהלב
05.04.16 / 15:00
פרופ' חיים יוספי, מנהל היחידה לקרדיולוגיה לא פולשנית בביה"ח ברזילי, זכה בפרס ע"ש מלצר מטעם האיגוד הקרדיולוגי בישראל לשנת 2016
מערכת אשקלונים | צילום: דוברות בית החולים
ברכות לפרופ' יוספי, על קבלת הפרס על שם מלצר מטעם האיגוד הקרדיולוגי בישראל לשנת 2016: הפרס ניתן על תרומה מיוחדת לקידום הקרדיולוגיה בישראל בתחום של אקו תלת מימד ומניעת מחלות לב וכלי דם.
פרופ' חיים יוספי, מנהל את היחידה לקרדיולוגיה לא פולשנית במרכז הרפואי ברזילי באשקלון ופרופ' מין המניין בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בן גוריון.
פעילותו רבת השנים בשני התחומים הנ"ל הביאו את האיגוד הקרדיולוגי בישראל, להעניק לו את הפרס. פרופ' יוספי נודע כמוביל וחלוץ בתחום זה בארץ ובין המומחים המובילים(20-30) בעולם שעוסקים בנושא. במכשיר החדש והטוב מסוגו בעולם , מותקנות אפליקציות שלחלקן היה שותף ברעיון. הוא משתייך לקבוצה ייחודית המעבירה קורסים לתלת מימד באירופה ובארה"ב וארגן את הקורסים הישראליים הבינלאומיים הראשון והשני לאקו תלת מימד באשקלון ב2007 ובשנת 2015 שזכו להצלחה רבה. הוא מוזמן לכל דיון בנושא בחוגים הארציים ולחלק מהדיונים האירופאים בנושא אקו תלת מימד (כולל יו"ר מושב בנושא בכנס האירופאי השנתי לאקו לב. הוא מוכר בנושא זה ומצוטט בכל כנס גדול הנוגע לתלת מימד והמסתם המיטרלי.
בכנס הקרדיולוגי ב- 2014 בירושלים הוגדר ע"י פרופ' רוברט לוין מאוניברסיטת הרווארד בבוסטון ארה"ב, כאחד המובילים בתחום ובעל תרומה משמעותית ביותר לפיתוח הנושא בארץ ובעולם.
פרופ' יוספי קיבע למעשה את השיטה הנבחרת הנהוגה היום בתלת מימד לפני החלטה על ניתוח, לקביעת חומרת הדלף של המסתם המיטרלי, לעומת השיטות האחרות שהיו נהוגות עד כה. בנוסף, פיתח שיטה ייחודית למדידת מדדי האוזנית השמאלית שבלב באמצעות אקו תלת מימד, לפני פרוצדורות שונות כמו סגירת האוזנית על ידי סוגר למניעת היווצרות קריש דם שעלול לגרום לשבץ מוחי.
במסגרת פעילותו למניעת מחלות לב וכלי דם, עשה רבות מאז היותו בשנה שנייה בביה"ס לרפואה (1982). כבר אז היה פעיל באופן שוטף בהרצאות לקהל הרחב במתנ"סים ובמפעלים והיה ממקימי פרויקט חינוך לבריאות (חל"ב) של פר"ח ב- 1984.פעילות זו התאפיינה בפריסה ארצית, שנמשכה כשלושה עשורים ובה זכו אלפי תלמידי בתי הספר לחינוך לבריאות מסטודנטים למדעי הבריאות. על הקמתה והתמדה בהטמעתה של תכנית זו בארץ, קיבל את פרס שרת הבריאות ב1988. באשקלון בעיקר, אך לא רק בה, המשיך בהתערבות קהילתית ענפה הנמשכת עד היום.