חמשת המזונות הטובים ביותר לבריאות המוח ולתפקודו
22.05.16 / 10:48
חמשת המזונות הטובים ביותר לבריאות המוח ולתפקודו
בעולם המודרני, כשכולנו עסוקים מבוקר עד לילה, קשה לזכור את יסודות האכילה הבריאה, כולל את החשיבות של אכילת שלוש ארוחות מלאות ביום. אבל, בנוסף ליסודות אלה, האם ידעתם שיש מזונות מסוימים שנחשבים כטובים לבריאות המוח, ולתפקודו של המוח בכלל?
להלן 5 "מזונות מוח" שהוכח כי הם מסייעים למיקוד, לזיכרון ולשמירה על תחושה של ערנות ומלאי האנרגיה לאורך כל היום. אם אתם מבשלים בעצמכם את הארוחות שלכם, כדאי לשלב את המזונות האלה בארוחה שלכם. אגב, אם אתם גם מאוד אוהבים לבשל, סדנה לבישול היא משהו שכדאי לכם לשקול על מנת למקסם את הבישול כך שיכלול גם את המזונות הבריאים יותר לפעילות המוחית שלכם.
הנה 5 מזונות שיעזרו לכם לחזק את הזיכרון, להיות יותר ערניים ולהתרכז יותר בקלות:
- אבוקדו
אבוקדו הוא אחד המאכלים המזינים ביותר. האבוקדו מכיל סיבים, אשלגן, ויטמינים A, C, D, E, K וכל ויטמיני B. אבוקדו גם עתיר שומנים בלתי רוויים שמכונים חומצות שומן אומגה 3 , ויכול לסייע בשמירה על לב ומוח בריאים. אכילת אבוקדו יכולה להפחית את הסיכון לפתח מחלת אלצהיימר.
- אגוזים
אכילת חופן קטן של אגוזים בכול יום, תעניק לכם חטיף נהדר עשיר בסיבים, חלבון, שומן בלתי רווי ושורה ארוכה של ויטמינים ומינרלים. כל סוג של אגוז מציע מגוון של חומרים מזינים. לדוגמה, אגוזי קשיו עשירים באבץ, ברזל ומגנזיום ויכולים לסייע בשיפור הזיכרון ומחלות שקשורות לזיכרון. אגוזי מלך מכילים כמויות משמעותיות של חומצה אלפא-לינולנית, אחת מחומצות שומן אומגה 3, שהוא מזון חיוני למוח ושומר על פעילות בריאה של המוח מהלידה ובמשך כל החיים.
- שוקולד מריר (כהה)
לא כל שוקולד יחולל נפלאות במוח שלכם. אבל, שוקולד מריר יאפשר לכם ליהנות מהיתרונות שהוא מציע לבריאות המוח. קודם כל, הפלבנואידים בשוקולד המריר משפרים את זרימת הדם למוח ומגדילים את טווח ההקשבה, משפרים את זמן התגובה ואת המיומנויות בפתרון בעיות ומשפרים את הזיכרון. בנוסף, אכילת שוקולד מריר משחררת אנדרופינים לתוך המוח שמפחיתים את רמות הלחץ והכאב בגוף. השוקולד מכיל גם רמות גבוהות של טריפטופן, שהוא נוירוטרנסמיטר שאחראי על תחושת השמחה.
- אוכמניות
מחקרים מלמדים שאכילת אוכמניות באופן קבוע יכולה לעזור במקרים של אובדן זיכרון לטווח קצר. מחקרים אחרים מראים שאוכמניות יכולות גם להאט את ההזדקנות ואת המחלות שקשורות לגיל. בטווח הקצר, פירות יער קסומים אלה יכולים גם לעזור לשפר את היכולת ללמוד ואת התפקוד המוטורי.
- סלמון
אכילת דגים עשירים בחומצות שומן חיוניות, מעניקה לגוף ולמוח את אחד המקורות הטובים ביותר של חלבונים וחומרים מזינים אחרים. מאחר שהגוף לא מייצור באופן טבעי חומצות שומן חיוניות, חייבים לצרוך אותן מהמזון. דגים שמנים כמו סלמון, פורל, מקרל וסרדינים מכילים אחוזים גבוהים ביותר של EFAs ו-DHAs. רמות גבוהות של DHAs משפרות אובדן זיכרון ומפחיתות את הסיכון למחלות שקשורות בזיכרון, כמו דמנציה ואטרופיה מוחית – מחלות שיש להן קשר לתהליך ההזדקנות הטבעי.
למידע נוסף בנושא, הנכם מוזמנים לבקר באתר- http://www.culinary-hub.com/