סגירת המעגל המרגשת של אתי:
08.06.21 / 12:47
לאחר שסיימה בהצלחה תואר בקרמינולוגיה במכללה האקדמית אשקלון, העבירה לאחרונה אתי דייטש, סטודנטית בעלת צרכים מיוחדים הרצאה מעוררת השראה לסטודנטים המתמודדים עם לקויות. המרצה שמלווה אותה, ד"ר מירי קריסי, מספרת בריאיון ל"אשקלונים" את סיפורה המרגש
זו לא הייתה עוד הרצאה במכללה האקדמית אשקלון – כאשר אתי דייטש סיפרה את סיפורה מעורר ההשראה לסטודנטים וסטודנטיות המתמודדים עם לקויות, זו הייתה סגירת מעגל מרגשת. בעזרת מרכז התמיכה שהקימה תושבת אשקלון, מירי קריסי, דייטש סיימה בהצלחה תואר בקרימינולוגיה, השתלבה בשוק העבודה ומעבירה הרצאות ברחבי הארץ.
ד"ר קריסי, מנהלת מרכז תמיכה לסטודנטים בעלי צרכים מיוחדים המלווה את אתי מאז שהחלה ללמוד במכללה, סיפרה ל"אשקלונים" על כוח רצון, על עשייה חברתית חשובה ועל ניפוץ תקרות זכוכית: "התחלתי את דרכי כמרצה לאנגלית וכשראיתי שיש לנו סטודנטים עם צרכים מיוחדים בכיתות, הלכתי ללמוד את הנושא. עשיתי דוקטורט בצרכים מיוחדים ובעצם הקמתי לפני כעשר שנים בתוך המכללה מרכז תמיכה שנותן תמיכה לסטודנטים עם לקויות פיזיות נפשיות וחושיות".
מה את יכולה לספר על העבודה השוטפת שלך?
"אין עבודה מספקת מזו - כשאני זוכה ללוות סטודנט כבד ראייה או נכה בתואר ולהגיע אתו לטקס קבלת תארים אין יותר משמח מזה, אין יותר מספק מזה, בעיניי זו שליחות, אני גם משתדלת לעזור להם להשתלב בשוק העבודה כשאני בקשר עם משרד הרווחה ומחפשת עבודות נגישות עבורם. אני רואה אותם למעשה בכל השלבים מהרגע שבו הם באים למכללה, במסע להשגת התואר במרכז ולאחר מכן בשילוב שלהם בעבודה. אני מגיעה לחתונות שלהם לבריתות שלהם, יש לנו זוגות של עיוורים של הכירו במרכז. זו העבודה הכי מרגשת בעולם".
מתי פגשת לראשונה את אתי?
"אתי מאובחנת ברצף של האוטיזם, אני זוכרת את היום הראשון שהיא הגיעה אלינו כדי לבדוק אם מרכז התמיכה יוכל לסייע לה. באותם ימים היא הייתה עובדת מאחורי המטבח של ארומה היא אמרה שלא מאפשרים לה לעבוד בדלפק אלא היא עובדת מאחורי הקלעים. היום כשאני אומרת שהיא סיימה תואר אין דבר משמח מזה. היא בחורה מדהימה ובעיניי היא גיבורה".
עם אלו קשיים היא התמודדה במהלך הלימודים?
"עבור מישהי עם אוטיזם ללמוד במוסד אקדמי רגיל זה מאתגר גם עבורה וגם עבורנו. זו למעשה פעם ראשונה שליווינו מישהו עם אוטיזם. אני זוכרת שבשנה הראשונה לא היה לה עם מי להיות בהפסקות. היא הייתה יושבת איתי במשרד אוכלת את הכריך ושותה את הקפה ואז חוזרת לכיתה. ראיתי שיש לה בעיה חברתית ובעצם הצמדתי לה חונכת שליוותה אותה גם בהפסקות כדי שלא תרגיש את החוסר הזה".
ואיך התקדמו הלימודים של אתי?
"אם לכל סטודנט לוקח שלוש שנים כדי לסיים את התואר אז לה לקח ארבע שנים. היו לה עליות וירידות היו קשיים היא רצתה לפרוש כמה פעמים, אבל היינו אתה במסע הזה. ביצענו התאמות מול המרצים, הענקנו ליווי צמוד של חונך, ליווי של מומחית לאסטרטגיות למידה, מבחנים מותאמים בחלק מקצועות תיווך מול היועצת שלה כדי שיבינו את הקשיים ובסופו של דבר המאמץ שלה הסתיים. נכון להיום היא עובדת בעמותת גוונים ומעבירה הרצאות על הסיפור האישי שלה".
אלו תגובות קיבלת מהסטודנטים בעקבות ההרצאה שהיא העבירה?
"כששמעתי על ההרצאות שאתי מעבירה כמובן הזמנתי אותה למרכז שלנו לעשות הרצאה לסטודנטים שלנו כסגירת מעגל. זה היה מרגש מאוד בשבילה ומרגש מאוד עבור הסטודנטים שלנו בעלי הצרכים המיוחדים שנמצאים באמצע התהליך, זה היה ממש מעורר השראה. עבורי זה היה הכי מרגש בעולם שאני יכולה להזמין אותה כמרצה וזה בהחלט מעביר מסר חשוב לכל הסטודנטים שלנו שאין דבר העומד בפני הרצון".
ומה אומרת אתי עצמה? הסטודנטית לשעבר שהפכה למרצה לא הסתירה את התרגשותה וסיפרה כי "הפכה לשלולית": "הלב מתרחב ומלא בהודיה לבורא עולם ולמכללה האקדמית אשקלון ולמנטורית שלי מירי קריסי".