גריל גז קולמן
15.11.18 / 09:21
גריל גז קולמן
להביא את הפיקניק הביתה
ריח בשר מתבשל, סלט טרי נקצץ ורוח על הפנים. פעם נסענו בשביל זה עד ליער והסתפקנו בספסלים של קק"ל אבל עם גריל גז קולמן אפשר להישאר במרפסת, להתרווח כמו שצריך ולוותר בשמחה על קוץ אחד או שניים ונמלים שיודעות להפתיע. גריל הגז של קולמן יאפשר לכם ליהנות מן הבשר הצלוי, כאילו ניפנפתם עליו בחוץ.
ניפנוף אווט גריל אין
הניפנוף מעל האש מאפשר לה להעלות להבות ולהצית את הפחמים. נכון, אגב, שהפחמים מקנים טעם מיוחד לבשר אבל לכל גריל גז אפשר להוסיף קצת פחמים, בשביל הטעם המיוחד. עדיין, הצלייה על הגריל יש לה טעם משלה ואיכויות מיוחדות.
איך בודקים הספק של גריל גז?
טוב, פה נתנו לבריטים להחליט. היחידה הבריטית למדידת הספק חום היא BTU, בריטיש תרמו יונית והיא האנרגיה הדרושה לחימום פאונד אחד של מים במעלה אחת. כאן, במקרה של בשר, אנחנו מדברים על עשרות אלפי יחידות כאלו. גריל גז קולמן מספק 66,000 BTU ואתו הבשר יכול להרשות לעצמו להיצלות היטב.
חשוב כמובן שפיזור החום יהיה נכון ומדויק, כדי שהבשר ייצלה באופן שווה בכל חלקיו. לכן יש ארבעה מבערים בגריל הגז של קולמן. החום אינו בוקע ממקום אחד אלא מפוזר על פני ארבעה מוקדים.
כירת צד עם חשיבות אמצעית
גריל גז קולמן כולל גם כירת צד, כדי לחמם עוד משהו במקביל לצלייה. זה יכול להיות קפה וזה יכול להיות חצאי תפוחי אדמה שבינתיים יקבלו את הגוון החום הרצוי ויפתו את כולם. כירת הצד חשובה כמו כירה מרכזית ובזכותה לא נצטרך להגיע בכלל אל המטבח.
אפשר וכדאי לבדוק את תקינות המוצר שתבחרו וכאן מדובר בתקן אירופי GS. כדאי כמובן שהגריל יהיה מאושר על ידי מכון התקנים. הגריל שלנו הוא יציקת אלומיניום ופלדת אל חלד, כך שחלודה לא תראו כאן והיא נמנעת מראש. המבערים עשויים נירוסטה ויהיה לכם אפילו קל לנקות. חשוב לציין שאין לשפוך מים על הגריל, ויש לכבות אותו באמצעות סגירת ברז הגז.
*המדור הינו מדור צרכני ואין לייחס לנאמר בו תחליף לייעוץ מקצועי. ט.ל.ח