מה כדאי לדעת על א.ב.ד בניה קלה?
22.07.19 / 08:04
מה כדאי לדעת על א.ב.ד בניה קלה?
המאה ה-21 מציגה מהפכות רבות, במגוון רחב של תחומים, וגם עולם הבנייה משתנה באופן משמעותי ובקצב מהיר. בפרט נרשמת מגמה של עלייה בביקוש למוצרי הבניה הקלה – בניה שמבוססת על טכנולוגיות חדשניות ויעילות מאוד.
חשוב להדגיש: הבניה נקראת "קלה" אבל המבנים שמוקמים בדרך זו יציבים לא פחות, ולפעמים אפילו יותר, מאלה שנבנים באופן מסורתי. בנוסף יש לבניה זו יתרונות רבים שכדאי להיות מודעים אליהם.
היתרונות של הבניה הקלה
א.ב.ד בניה קלה הקימה כבר פרויקטים רבים בכל רחבי הארץ, כך שיש לא מעט ישראלים שכבר ניצלו את יתרונות הקונספט החדש. היתרונות העיקריים הם:
* קיצור משמעותי של זמן הבניה – למעשה תוך מספר חודשים אפשר להגיע מתחילת התכנון ועד להשלמת ההקמה, כלומר לקבל מפתח.
* הוזלה של עלויות הבניה – כשבמקרים מסוימים מדובר על עלות נמוכה יותר ב-50%!
* מינימום לכלוך ובלגן – חלק גדול מהעבודות מתבצעות במפעל ולא בשטח, כך שמהלקוח נחסכת הטרחה שכרוכה בבלגן.
* תכנון גמיש – בשיטת הבניה הקלה אפשר לספק כל צורך של הלקוח.
* מבנים ניידים – אופציה מצוינת לעסקים שרוצים ליהנות מגמישות תפעולית וממיצוי מלא של המשאבים.
שלבי העבודה
ה"סוד" של העמידות הגבוהה של המבנים הקלים הוא תכנון מדויק וחומרים מתקדמים. שלבי העבודה הם גיבוש תוכנית אדריכלית, הגשת בקשה לקבלת היתר בניה – ולאחר שמתקבל ההיתר ההכרחי אפשר להתחיל ליצור את תוכניות העבודה. כמו כן בשלב זה נבחרים חומרי הגמר והצבעים.
השלב הבא הוא הקמתו של השלד, יציקת היסודות ובניה של ממ"ד. במקביל יבוצעו עבודות תשתית (חשמל, אינסטלציה, מיזוג) ולאחר מכן הגמר. כשהמבנה מושלם מובילים אותו לאתר שבו הוא אמור לשכון ומציבים אותו. לאחר מכן יתבצעו בדיקות קפדניות, המבנה יחובר לתשתיות, יבוצע שליכט והמבנה יימסר לבעליו.
איך א.ב.ד בניה קלה חוסכת לכם כסף?
בנוסף לעבודה שעלויות הבניה הקלה נמוכות יותר בהשוואה לעלויות הבניה בשיטות הקונבנציונליות, א.ב.ד בניה קלה חוסכת כסף ללקוחותיה גם במסגרת השימוש השוטף במבנה. למבנים הקלים יש יכולות בידוד תרמיות ואקוסטיות גבוהות מאוד, ובהתאם נדרש שימוש מופחת בחשמל לטובת חימום או קירור הבית.
האם הבניה הקלה ידידותית יותר לסביבה?
כן.
בזכות העובדה שחלק גדול מהעבודות מתבצע במפעל הייעודי של א.ב.ד בניה קלה הזיהום שנפלט לאוויר ולקרקע נמוך משמעותית בהשוואה לזה שנלווה לבניה המסורתית. כאמור גם השימוש בחשמל במבנים הקלים הוא בדרך כלל נמוך יותר מזה שבמבנים הקונבנציונליים, כך שבסך הכל בניה קלה היא גם בניה ירוקה.
לאילו מטרות אפשר להשתמש במבנים הקלים?
א.ב.ד בניה קלה הקימה מגוון רחב של מבנים למטרות שונות: מגורים, משרדים, גני ילדים, מרחבים מוגנים וגם מבני ציבור – בכל אחד מהסוגים הנ"ל של המבנים באים לידי ביטוי כל היתרונות הנ"ל של כל מבנה קל, ולכן הפופולריות שלהם במגמת עלייה מואצת.
*המדור הינו מדור צרכני ואין לייחס לנאמר בו תחליף לייעוץ מקצועי. ט.ל.ח