כנאפה בשר עם אטריות אורז - כשר לפסח
אלדה נתנאל
02.04.23 / 10:12
למארחים במהלך פסח, השואלים עצמם מה להגיש כמנה ראשונה, כמנה מרשימה, עשירה, יפה, מיוחדת וטעימה שתהפוך לכוכבת החג... המותג הקולינארי מאסטר שף מציע מתכון להכנת כנאפה בשר עם אטריות אורז – כשר לפסח!
המתכון קל להכנה ומתאים כמנה ראשונה לכל ארוחה חגיגית.
מצרכים- חומרים למחבת בקוטר 24 ס״מ:
200 גרם אטריות אורז דקות מאסטר שף
350 גרם בקר טחון
5-6 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
1 כף בהרט
1 כפית כורכום
הוראות הכנה:
- משרים אטריות במים לשעה עד לריכוך.
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים בשר ושום. מערבבים ומפרידים לפירורים תוך כדי טיגון 3-4 דקות ומתבלים במלח, פלפל וחצי כף בהרט.
- מסננים את האטריות ומערבבים בקערה עם 2 כפות שמן זית, מלח, חצי כף בהרט וכורכום. חשוב לערבב היטב כדי לתבל את כל האטריות ולצבוע אותן בכורכום.
- משמנים מחבת ב-2 כפות שמן זית ומרפדים בחצי מכמות האטריות. משטחים מעליהן את הבשר המתובל. מניחים שכבה נוספת של אטריות אורז וממשיכים לטגן 4-5 דקות או עד שרואים שהאטריות מתייצבות ומזהיבות מעט.
- הופכים לצלחת ומחזירים למחבת לטיגון של 4 דקות נוספות.
- מגישים עם טחינה ופיסטוקים ו/או פטרוזיליה מעל.
להגשה:
טחינה
פטרוזיליה ו/או פיסטוקים גרוסים
בתאבון וחג שמח