לחגוג את חג הפסח עם קציצות כרישה "פראסה"
אלדה נתנאל
18.03.21 / 09:04
בכל שנה בחג הפסח הנשנוש הכי טעים בשולחן החג מבחינתי הוא לא אחר מקציצות "פראסה " זה הטעם של הבית , זה מאכל הדגל של כל התורכים והספרדים. אבל כולם יכלים להכין אותם ואני מבטיחה לכם שאחרי שתכינו אותן פעם אחת, תאמצו אותן כל השנה .
מצרכים לקציצות:
1/2 קילו בשר טחון
2 יחידות כרישה - חתוכות לטבעות, מבושלות ומסוננות
1 כוס פטרוזיליה טריה וקצוצה
1 ביצה
1/4 כוס קמח מצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת אפייה
לטיגון:
1 בקבוק שמן
אופן ההכנה:
קודם שוטפים את עלי הכרישה ומבשלים 40-60 דקות, עד לריכוך מלא של הירק.
מקררים את הכרישה, סוחטים היטב מנוזלים וקוצצים דק
לקציצות:
- בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים מן העיסה קציצות שטוחות מעט.
לטיגון:
- במחבת מניחים את שמן הקנולה עבור טיגון חצי עמוק ומחממים.
- מניחים את הקציצות בשמן ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
- מניחים את הקציצות על נייר סופג.
בתאבון וחג שמח