מתכון לגספצ'ו -מרק עגבניות
אלדה נתנאל
01.02.22 / 13:15
גספצ'ו הוא מרק עגבניות פופלארי במיוחד שמקורו בחבל אנדלוסיה שבדרום ספרד, חברת הרבלייף מציעה מנה משודרגת ועשירה בחלבון ומנדבת מתכון גספצ'ו איכותי, מזין, טעים ובריא! מתוך ספר מתכוני הבריאות: "מבשלים דרך חיים", הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.
גספצ'ו (3 מנות)
רכיבים
3 עגבניות בגודל בינוני, חתוכות לקוביות גדולות
1 מלפפון, מקולף וחתוך גס
1 גמבה אדומה, ללא הליבה והגרעינים, חתוכה גס
¼ בצל
2 שיני שום
2 גבעולי פטרוזיליה
¼ כוס מים
1 כף מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה
2 כפות מדידה אבקת חלבון
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
להגשה
1 מלפפון, חתוך לקוביות קטנות
1 כף שמן זית
1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
1 כף עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
אופן הכנה
- מניחים את כל הירקות והמים בבלנדר ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את אבקת מרק העגבניות ואבקת החלבון, מתבלים במלח ופלפל ומערבלים פעם נוספת.
- יוצקים את המרק לקערות הגשה.
- מפזרים מעל את קוביות המלפפון, מזלפים מעט שמן זית, ומפזרים מעל את הבצל ירוק והפטרוזיליה.