מתכון להכנת סלט פסטה פרפלה עם גבינה רכה, אגסים ופקאן
אלדה נתנאל
16.10.25 / 13:32
לרגל יום הפסטה הבינלאומי החל בכל שנה ב 25 באוקטובר, ורגע אחרי החגים, כשכולנו כבדים ושבעים מארוחות גדולות, זה טימניג מצוין לסלט איכותי וטעים במיוחד. היות וסלט לבד עלול להיות משעמם ואפור, קבלו מתכון שיעשה חגיגה בצלחת: סלט פסטה פרפלה עם גבינה רכה, אגסים ופקאן.
מנה רעננה, המשלבת מתוק-מלוח: אגסים עסיסיים, גבינה כחולה רכה ואגוזי פקאן קראנצ’יים. הפרפלה של ברילה מעניקה בסיס קליל ומעודן שהופך את הסלט למנה מרשימה שמתאימה לכל ארוחה – קרה או חמה.

מצרכים:
- 320 גרם פסטה פרפלה ברילה
- 100 מ”ל חומץ יין אדום
- כף דבש
- ¼ כפית מלח ים
- בצל סגול אחד, פרוס דק
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 אגסים בשלים, חתוכים לפלחים קטנים
- 100 גרם אגוזי פקאן קלויים ומומלחים
- 2 כפות עירית קצוצה
- 250 גרם גבינה כחולה רכה, קצוצה גס
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה.
- מכינים כבישה: מרתיחים חומץ, דבש ומלח ושופכים על הבצל. משרים 10 דקות.
- מערבבים את נוזל הכבישה עם שמן הזית ליצירת רוטב.
- מערבבים את הפסטה עם הרוטב, האגסים, הפקאנים, הבצל הכבוש, העירית והגבינה.
- מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
באדיבות מותג הפסטה ברילה - בתאבון !