מתכון של השף אבי ביטון להכנת סלט אטריות וקציצות טונה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('2228c24d-2638-4a1b-9a8d-c383ee274af3','/dyncontent/2025/11/25/11cbb0a5-aaa0-4313-b88d-38d8b1c9f813.gif',20479,'קרייזי רום אייטם כתבה ',525,78,true,46707,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('2228c24d-2638-4a1b-9a8d-c383ee274af3','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,46707,'Image','');},15]]);})

יש מנות שמצליחות לשלב בין אוכל ביתי, טרי ופשוט, לבין נגיעות של יצירתיות וטעמים מפתיעים. השף הידוע אבי ביטון משתף מתכון להכנת סלט אטריות וקציצות. זאת במסגרת שיתוף פעולה של התכנית עם מותג ריו מרה, שיצרו יחד מנה טעימה לקלילה להכנה, המתאימה לארוחה ביתית או אירוח מרשים. 

צילום: אפיק גבאי

 

מדובר בסלט המשלב אטריות וירקות צבעוניים עם רוטב חמאת בוטנים וסויה, בתוספת קציצות טונה קריספיות - מנה מלאה בחלבון ובטעמים אסייתיים עשירים.

$(function(){setImageBanner('d368f783-626f-449e-8606-13020857ac75','/dyncontent/2025/9/18/633989aa-3cee-4a73-9318-2b15b4fa2ebe.jpg',16338,'צמפיון 510-80',510,80,false,46708,'Image','');})

 

השף אבי ביטון:“רציתי ליצור מנה שמחברת בין נוחות ובריאות לבין פינוק אמיתי. עם טונה ריו מרה אפשר להכין בקלות מנות שנראות ונחוות כמו במסעדה – אבל במטבח הביתי. ובכלל, טונה בשמן זית עוזרת לשמור על עסיסיות הקציצות, מוסיפה טאץ' ים-תיכוני עדין והופכת את המנה למזינה ועשירה יותר.”

 

 זמן הכנה:

 

20 דקות  

רמת קושי: בסיסי

כשר • 576 קלוריות למנה

 

מרכיבים לסלט:

 

  • ½ חבילה אטריות ביצים, מבושלות לפי הוראות היצרן
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • ¼ כרוב סגול בינוני, פרוס דק
  • 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לגפרורים
  • 1 צרור בצל ירוק קצוץ
  • 1 פלפל צ’ילי אדום בינוני, קצוץ

 

 

 

 

 

 

מרכיבים לרוטב:

  • 2 כפות חמאת בוטנים חלקה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז או מיץ לימון
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית סוכר חום (או דבש / מייפל)
  • 1 שן שום כתושה או ½ כפית אבקת שום
  • 1 כפית שורש ג’ינג’ר (לא חובה)
  • 1 כפית רוטב צ’ילי מתוק או מעט סרירצ’ה לחריפות
  • 2–4 כפות מים חמים, לפי הצורך לדילול

 

מרכיבים לקציצות טונה:

  • טונה ריו מרה בשמן זית, 2 קופסאות של 160 גרם (לא מסוננות)
  • 1 ביצה (גודל M)
  • 5 כפות פירורי לחם

 

אופן הכנה:

מכינים את הרוטב: טוחנים את מרכיבי הרוטב בבלנדר מוט.

מכינים את הסלט: שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט, שופכים מעל את הרוטב ומערבבים.

מכינים את כדורי הטונה: מערבבים את כל מרכיבי הכדורים בקערה, יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק.

מניחים את הסלט בצלחת עמוקה מעט ומסדרים מעליו את כדורי הטונה.

 


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('2b982be0-6ab1-4b20-bffc-a4e103f325dc','/dyncontent/2025/11/25/ebba8c49-c84d-4599-8945-5414c2b4cb67.jpg',17419,'מכללת 525-80',525,78,true,46709,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('2b982be0-6ab1-4b20-bffc-a4e103f325dc','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,46709,'Image','');},15]]);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
$(function(){setImageBanner('7687b0d8-3e79-4a05-b193-0a374d4495e2','/dyncontent/2025/9/18/633989aa-3cee-4a73-9318-2b15b4fa2ebe.jpg',16338,'צמפיון 510-80',525,78,false,46710,'Image','');})
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה