סופגניות במילוי קרם שוקולד
אלדה נתנאל
07.12.23 / 06:58
תגים:
הכנת סופגניות
המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.
מתחילים בהכנת הסופגניות ,מצרכים ל-10 סופגניות:
250 גרם קמח כוסמין
1/2 כף שמרים (5 גרם)
2 כפות דבש/סילאן
90 גרם חלב סויה
30 גרם רסק תפוחים
35 גרם שמן קוקוס
1/4 כפית מלח
הוראות הכנה לסופגניות:
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
- מערבבים בכוס היטב את השמרים, הדבש וחלב הסויה עד להתססה (כ-10 דקות).
- מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים
- לשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע
- מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו
- קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית
- אופים בחום של 180-200 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת צבע שחום
- מוציאים את הסופגניות להתקררות ומזריקים פנימה את המילוי
מילוי קרם שוקולד
מצרכים:
חבילת טופו משי
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות חלב סויה
1 כפית קקאו
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות סירופ אגבה
קורט מלח
הוראות הכנה:
טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד שמקבלים קרם חלק.