סלט ירקות עם קרוטוני רביולי
04.09.22 / 08:14
מתכון פשוט וקל הכנה, לסלט ירקות עשיר עם קרוטונים שמכינים עם הרביולי המושלמים של פסטה ריקו
מצרכים (לכ- 2-4 סועדים):
1 חבילת רביולי בטטה של "פסטה ריקו"
לציפוי:
1 ביצה טרופה
1/2 כוס פירורי לחם
50 גרם פתיתי גבינת פרמזן
מעט תימין או אורגנו טרי קצוץ דק
מעט צ'ילי חריף יבש
קורט מלח / פלפל שחור
לסלט:
צרור עלי חסה / עלי בייבי
1/2 בצל אדום
2 מלפפונים
2 עגבניות
1 פלפל גמבה צהוב
צרור עשבי תיבול שאוהבים
לרוטב ויניגרט הדרים מנצח:
1/2 כוס שמן זית
6 כפות מיץ לימון
1 כף חרדל דיז’ון גרגירים
1 כף דבש / סילאן
1 כף חומץ (עדיפות לחומץ תפוחים)
מעט גרידת תפוז טרי או לימון
קורן מלח / פלפל שחור
אופן ההכנה:
- בקערה, מערבבים את פירורי הלחם יחד עם פתיתי הפרמזן, עשבי התיבול והתבלינים.
- מניחים את הרביולי הטריים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים מעל את פירורי הלחם המתובלים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ-10 דקות או עד הזהבה.
- חותכים את הירקות לסלט ומניחים בקערה.
- בצנצנת מערבבים את כל המרכיבים לרוטב.
- שופכים מעל הסלט את הרוטב, מניחים מעל את הקרוטונים ומגישים.
חברת "פסטה ריקו", החברה הישראלית המתמחה בייצור פסטה טרייה איכותית בשיטה איטלקית מסורתית, מגישה יחד עם הבלוגר רון יוחננוב.