פסטה ירוקים
אלדה נתנאל
01.12.20 / 19:51
קל להכנה, טעים והכי מפנק שיש- חגיגה שלצ ירוקים שיפה לגוף ולעין .
מרכיבים (5 מנות):
- 1 חבילה פסטה גירנדולה (או פוזילי)
- 6 תחתיות ארטישוק מבושלות חתוכות לרבעים, או פרוסות עבות.
- 2 זוקיני פרוס לפרוסות בעובי של חצי ס"מ
- 6 עלי מנגולד פרוסים לרצועות
- 4 שיני שום פרוס
- 4 כפות שמן זית
- כוס יין לבן
- חצי כפית מלח
- כף סילאן
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- כפית קליפת לימון מגוררת
- 100 גרם שקדים מולבנים קלויים
- 100 גרם פרמזן מגורר – להגשה לא חובה.
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים – לא שוטפים.
- במחבת רחבה מניחים שמן זית, תחתיות ארטישוק, וזוקיני, מטגנים כ- 6 דקות
- מוסיפים עלי מנגולד, שום, מלח, פלפל וקליפת לימון מגוררת, מוסיפים יין לבן וכף סילאן ומביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים את הפסטה למחבת הרחבה ומערבבים.
- מגישים בקערה חגיגית רחבה ומעל שקדים.
- ניתן להגיש עם פרמזן מגורר וניתן בלי כדי לשמור על המנה פרווה.
המתכון באדיבות המותג "ברילה"