פשטידת ברוקולי, בצל וגבינות
27.12.20 / 20:37
אין כמו פשטידה מנצחת לארוחה בריאה וטעימה! הפעם נביא לכם מתכון לפשטידת ברוקולי, בצל וגבינות שמכינים בקלות
מצרכים (4 מנות- תבנית מבלנית)
500 גרם ברוקולי
1 בצל
2 ביצים
1 קופסת קוטג' / גבינה לבנה
100 גרם גבינת עיזים
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 כפות שמנת לבישול
מלח ופלפל
מעט שמן
כף קמח כוסמין / קמח לבן
אופן הכנה:
1. נחמם מים רותחים בסיר ונחלוט בו את הברוקולי במשך 10 דקות עד לריכוך
2. נחתוך את הברוקולי לפרחים וחתיכות קטנות
3. נחמם תנור ל-180 מעלות
4. נקצוץ את הבצל ונטגן אותו עד שמתרכך ומזהיב
5. בקערה נערבב את חומרי הפשטידה: ביצים, גבינות, קמח, ברוקולי ובצל, נתבל במלח ופלפל לפי טעם אישי
6. נשמן תבנית מלבנית חסינת חום ונשפוך לתוכה את תערובת הפשטידה
7. נפזר מלמעלה מעט גבינה צהובה מגוררת ונכניס לתנור ל-40-45 דקות אפייה עד שמזהיב
נגיש לצד סלט ירקות, בתיאבון!