רוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזה
30.04.23 / 09:38
רוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה - Rotolo באיטלקית פירושו גליל, והכוונה ברוב המקרים לגלילי פסטה ממולאים ואפויים ברוטב. כאן השתמשנו בקנלוני ממולאים וקפואים להכנת מאפה רושם במינימום מאמץ.
מצרכים - 8-6 מנות
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות של Rodolfi
3 שיני שום כתושות
1 גבעול מרווה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 חבילות (1 ק"ג) קנלוני ריקוטה ותרד קפואים של Surgital
50 גרם גבינת גרוייר שווייצרית AOP של Le Gruyère מגוררת
יש לקחת סיר בינוני ולהביא לרתיחה עגבניות מרוסקות, שום, מרווה, מלח ופלפל.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 10- דקות עד לצמצום הרוטב ולריכוז הטעמים.
מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כ 5- דקות ללא כיסוי עד לקבלת רוטב קטיפתי.
בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.
יוצקים את הרוטב לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. חוצים את הקנלוני הקפואים ומעמידים אותם במעגלים צפופים על הרוטב.
אופים כ 25- דקות. מפזרים גבינת גרוייר ואופים עוד כ 10- דקות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת. מגישים מיד.
בתאבון
באדיבות -
חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם