שטולן שקדים ופירות

$(function(){setImageBanner('3b1362e5-a929-469e-91b8-ed083aa98248','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46707,'Image','');})

מתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch.

 Kuppersbusch.

החומרים (ל-2 לחמים):

10 גרם שמרים יבשים

150 גרם סוכר

250 מ"ל חלב חם

3 כוסות קמח

 

למילוי:

100 גרם חמוציות מיובשות

100 גרם צימוקים

100 גרם אפרסקים מיובשים

½ אגוז מוסקט מגורר

1 כפית קינמון

100 מ"ל מיץ תפוזים

 

לבצק:

120 גרם חמאה

3 ביצים

½ כפית מלח

125 מ"ל חלב

180 גרם שקדים פרוסים

150 גרם סוכר

5 כוסות קמח

 

לקישוט:

אבקת סוכר

 

1. ממיסים את השמרים והסוכר בחלב החם. מניחים אותו בקערת ערבוב עם 3 כוסות הקמח ולשים עד לקבלת בצק. מניחים לבצק לנוח, מכוסה, במקום חמים למשך 30 דקות. הבצק יהיה גמיש יותר לאחר מכן.

 

2. למילוי: בסיר מערבבים את כל חומרי המלית עם מיץ התפוזים, מחממים עד לצמצום המיץ ונותנים לו להתקרר בכלי שטוח.

 

3. כשחלפו 30 דקות מוסיפים את החמאה לבצק  וממשיכים ללוש. לאחר שהחמאה נטמעת, יוצקים פנימה את הביצים אחת אחת, את המלח, החלב, השקדים והסוכר.

 

4. לשים עוד 2-3 דקות ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח (5 כוסות). לשים את הבצק עוד 10 דקות, עד שהבצק הופך לגמיש.

 

5. מוסיפים את המילוי ולשים פעם אחרונה עוד 5 דקות כדי שיתפזר היטב בכל הבצק.

 

6. מחלקים את הבצק לשניים, יוצרים 2 כדורים ומשטחים לגמרי בעזרת מערוך. כשהם שטוחים, מגלגלים כל יריעת בצק ונותנים לה לנוח 45 דקות על תבנית האפייה כשהצד המקופל כלפי מטה.

 

7. מחממים את התנור ל-190  מעלות ואופים במשך שעה. מצננים על רשת ומקשטים באבקת סוכר מעל.

 

 

 

 


$(function(){setImageBanner('611023ef-c1cc-4948-9398-3d944621a16a','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46709,'Image','');}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה