3 מתכונים ל-על האש בריא ביום העצמאות

$(function(){setImageBanner('54c0615f-ca63-48bc-b190-424850bb5ac7','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46707,'Image','');})

אין כמו על האש: המשפחה כולה נפגשת, הילדים משחקים בפארק או בחצר וכולם יוצאים שבעים ומרוצים – חוץ מהרופא שלנו. אבל האמת, אפשר להנות מעל האש טעים וגם לשמור על הבריאות עם אנטיפסטי שיפתח לנו את התיאבון, קציצות עדשים והמבורגר פטריות משובח.

המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר

יחצ

המבורגר פטריות

המצרכים:

חצי סלסלת פטריות שמפיניון טריות

1/2 חבילת טופו במרקם קשה בטעם טבעי

4 כפות קמח מלא / קמח תמי כתום (ללא גלוטן)

5 כפות מים

מלח, פלפל, כמון, כורכום ופפריקה מתוקה – רבע כפית מכל תבלין

כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. טוחנים בבלנדר את הפטריות והטופו עד ליצירת עיסה אחידה.

2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים חוץ משמן הזית.

3. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ואפילו טיפה דביקה.

4. מעצבים מהעיסה קציצות עגולות ושטוחות בעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

5. מזלפים את שמן הזית מעל ההמבורגרים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שמשחים.

 

מומלץ להגיש לצד ההמבורגר סלט ירקות חי.

 

קציצות עדשים שחורות

 

המצרכים:

250 גרם עדשים שחורות

3 גזרים

1 בצל יבש גדול

2 גבעולי סלרי + העלים

100 גרם קמח מלא (חיטה/כוסמין)

4 כפות שמן

50 גרם מים

כפית מלח הימאלייה שטוחה

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את העדשים והגזר עד להתרככות.

2. מועכים בקערה את הגזר והעדשים קלות ומוסיפים לקערה את הקמח, המים, השמן והמלח.

3. קוצצים את הבצל והסלרי לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערת העדשים.

4. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל של כדור טניס.

5. אופים בתבנית על נייר אפייה בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.

 

 

אנטיפסטי עם ירקות

המצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים

1/2 ראש כרוב לבן

חציל בינוני

2 בטטות

2 גזרים

2 כפות שמן זית

תבלינים לפי הטעם: כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור, מלח הימאלייה

 

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה.

2. חותכים לקוביות את כל הירקות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

3. מתבלים בשמן זית ותבלינים לבחירה.

4. אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 40 דקות או עד שהבטטה והתפו"א רכים

5. מוציאים החוצה להצטננות.

 

*ניתן להוסיף רטבים לפי הטעם (טחינה מומלץ).


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('e53fec19-f5d8-474f-9b64-96c8c1df9803','/dyncontent/2024/5/16/6aa6d421-773d-4351-935f-ed48fb5a323f.jpg',17419,'מכללת 525-80',525,78,true,46709,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e53fec19-f5d8-474f-9b64-96c8c1df9803','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,46709,'Image','');},15]]);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה