התחתנתם? זה הזמן לחתום על הסכם ממון לאחר נישואין!
17.07.24 / 09:18
הסכם ממון לאחר נישואין הוא כלי משפטי חשוב המאפשר לבני זוג נשואים להסדיר את ענייניהם הכלכליים. בניגוד לדעה הרווחת, הסכם כזה אינו מעיד על חוסר אמון, אלא על תקשורת פתוחה ואחריות הדדית. עורכי דין מומחים מסייעים לזוגות רבים בניסוח הסכמים אלה, תוך התאמה לצרכים הייחודיים של כל זוג ומשפחה,ויצירת הסכם הרמוני ובריא.
חשוב להדגיש כי הסכם ממון אחרי נישואין יכול לכלול מגוון נושאים מעבר לחלוקת רכוש. למשל, הוא יכול להסדיר נושאים כמו ניהול חשבונות בנק משותפים, הסדרת חובות, ואפילו הסכמות לגבי חינוך הילדים. לכן מומלץ עד מאו לחשוב על הסכם זה כעל "מפת דרכים" כלכלית למשפחה.
על ההיבטים המשפטיים של הסכם הממון:
כדי שהסכם ממון לאחר נישואין יהיה תקף, עליו לעמוד בדרישות החוק. ראשית, ההסכם חייב להיות מאושר על ידי בית משפט לענייני משפחה או בית דין רבני. תהליך זה מבטיח כי שני הצדדים מבינים את משמעות ההסכם ומסכימים לתנאיו מרצונם החופשי.
כדי שהחוזה ישרת את מטרתו במקרה הצורך, חשוב עד מאוד להקפיד על ניסוח מדויק וברור של ההסכם, תוך התייחסות לכל ההיבטים הרלוונטיים, כך שאין חלקים לא ברורים שניתן לפרש לכמה צדדים. חשוב שעורך הדין שלכם יסביר לכם היטב את ההשלכות המשפטיות של כל סעיף וסעיף בהסכם. כמו כן חשוב לזכור כי הסכם ממון יכול להיות גמיש ולהשתנות לאורך השנים, בהסכמת שני הצדדים.
חוזים אלו דורשים מומחיות רבה שכן בסופו של דבר, העולם הכלכלי המשותף מורכב, וכאשר מדובר לא רק בזוג אלא במשפחה עם ילדים, הרי שהדברים מסתבכים עוד יותר. דוגמא קטנה למורכבות נפוצה היא הקשר בין דיני עבודה לדיני משפחה.
אף שדיני עבודה ודיני משפחה נתפסים לעתים כתחומים נפרדים, במציאות קיימת ביניהם זיקה משמעותית. בהליכי גירושין למשל, מצבו התעסוקתי של כל צד משפיע ישירות על קביעת מזונות ואופן חלוקת הרכוש. עורך דין משפחה בפתח תקווה שהוא גם עורך דין המתמחה בדיני עבודה נותן את הדעת למורכבויות ודקויות אלו כבר במעמד ניסוח ההסכם, ומאפשר לכם לקבל ייעוץ משולב בשני התחומים עם ראייה כוללת ומקיפה.
איך הסכם ממון לאחר נישואין יכול לתרום ליציבות הזוגיות?
הסכם ממון לאחר נישואין מקדם שקיפות כלכלית בין בני הזוג, ומונע אי הבנות עתידיות. תהליך ניסוח ההסכם מעודד תקשורת פתוחה בין בני הזוג בנושאים כלכליים, מגביר את תחושת הביטחון הזוגית, ומאפשר תכנון משותף של עתידם הכלכלי, מה שתורם ליציבות ולחוסן הזוגיות.
נושאים רבים יעלו על סדר היום ויקבלו בהירות בין בני הזוג, שכן הסכם הממון צריך לכלול הסדרים לחלוקת רכוש, התייחסות לחובות משותפים, ניהול חשבונות בנק, הסדרת זכויות פנסיוניות, והתייחסות להכנסות עתידיות. כדאי גם לכלול מנגנונים לקבלת החלטות כלכליות משותפות ואפשרות לעדכון ההסכם בעתיד בהתאם לשינויים בנסיבות החיים, ובמילים אחרות, אתם זוכים לשוחח על השותפות שלכם בצורה עמוקה יותר, ולהעמיק כך את הקשר.